5 vragen over de glasvezelvoorbereider
Direct naar hoofdinhoud

5 vragen over de glasvezelvoorbereider

Voordat we je woning aansluiten op glasvezel, komt onze glasvezelvoorbereider bij je langs. Ben je benieuwd wat er dan gebeurt? Met deze 5 vragen en antwoorden ben je goed voorbereid!

1. Wie is de glasvezelvoorbereider?

Voor de aanleg van ons glasvezelnetwerk werken we samen met aanlegpartners. De aanlegpartner die bij jou aan de slag gaat, stuurt een glasvezelvoorbereider bij je langs. Hij of zij draagt bedrijfskleding met het logo van KPN en kan zich altijd legitimeren.
Glasvezelvoorbereider

2. Wat komt de glasvezelvoorbereider doen?

De glasvezelvoorbereider kijkt waar het aansluitpunt komt in jouw woning. Meestal is dat in de meterkast of een plek waar andere kabels het huis binnenkomen. Ook kijkt hij of zij waar de glasvezelkabel het huis binnen moet komen. De glasvezelvoorbereider maakt van beide plekken een foto. Zo weet de graafploeg waar de kabel moet komen. Het gaat dus echt om de voorbereiding op de glasvezelaanleg.

3. Wat moet ik als bewoner doen als de glasvezelvoorbereider langskomt?

Je hoeft eigenlijk alleen de deur open te doen. Vervolgens gaat de glasvezelvoorbereider aan de slag. Hij of zij vult daarbij alle gegevens in op een tablet en vraagt jou om dit te bevestigen met een handtekening. Je geeft dan gelijk toestemming voor de werkzaamheden. Je krijgt hier geen bevestiging van.
Glasvezelvoorbereider
Glasvezelvoorbereider

4. Hoe lang is de glasvezelvoorbereider bezig?

Het bezoek van de glasvezelvoorbereider duurt ongeveer 5 minuten.

5. Wat als ik niet thuis ben als de glasvezelvoorbereider langskomt?

De glasvezelvoorbereider komt langs zonder van tevoren een afspraak te maken. Als je niet thuis bent, probeert de glasvezelvoorbereider het op een ander moment nog eens. Daarnaast vind je een kaartje in de bus. Met dit kaartje maak je eenvoudig zelf een afspraak voor het bezoek van de glasvezelvoorbereider.
Veelgestelde vragen
  • Waarom is er bij andere woningen/panden wel een voorbereider langs geweest, maar bij mij niet?
  • Ik was niet thuis, hoe maak ik een nieuwe afspraak met de glasvezelvoorbereider of -monteur?
  • Mag ik zelf bepalen waar het glasvezelaansluitpunt komt?
  • Wat zijn de kosten voor een glasvezelaansluiting?
  • Hoe geef ik toestemming?

Verder lezen