Glasvezel aansluitstappen | Het KPN netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Zo sluiten we je woning aan op hetnetwerk van Nederland

Hieronder zie je welke werkzaamheden we uitvoeren bij de aanleg van glasvezel. De aanlegwerkzaamheden kunnen per wijk verschillen, net als de planning. Gaan we jouw wijk aansluiten op glasvezel? Doe de postcodecheck voor actuele informatie en schrijf je in voor onze netwerkupdates. Zo ben je altijd op de hoogte van de werkzaamheden.

Postcodecheck

We maken een plan voor jouw buurt

Voordat we starten met het aanleggen van glasvezel, maken we een plan voor je buurt. We planden met onze aannemer het werk en maakten afspraken met de gemeente. We sturen je een brief wanneer we starten met onze werkzaamheden.

Zeg ja tegen glasvezel

Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij jouw woning naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rond je woning. Hiervoor hebben we je gegevens nodig. Onze servicemedewerkers bellen binnenkort bij je aan. Je kunt ons dan alles vragen over glasvezel en de werkzaamheden.

Gegevens doorgeven

We gaan graven

Onze aannemer legt de glasvezelkabel aan in de straat tot aan de gevel. Daar moeten we voor graven. Voordat we beginnen, krijg je van ons een bericht met informatie over de werkzaamheden.

Als je je hebt ingeschreven voor onze netwerkupdates, sturen we je ook een e-mail om de werkzaamheden aan te kondigen. We laten alles weer netjes achter als we klaar zijn.

Je maakt een afspraak met onze monteur

Als we klaar zijn met graven, komt onze monteur bij je langs om jouw aansluiting te monteren. Dat gebeurt op afspraak. We sturen je een brief waarin staat hoe je de afspraak maakt.

 

Afspraak maken

Je kunt het netwerk gebruiken

Als de aansluiting is gemonteerd, kun je het nieuwe netwerk gebruiken. Hiervoor heb je een glasvezelabonnement nodig. Dat sluit je af bij een provider. Wil je weten welke providers diensten leveren op ons netwerk?
Providers bekijken

We waarborgen de kwaliteit van het netwerk

Zodra we klaar zijn met het aanleggen van glasvezel in jouw buurt, nemen we contact op met enkele bewoners voor een onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controles worden in opdracht van KPN uitgevoerd door onze partner FiberControl. Het telefoonnummer waarmee FiberControl belt is 085-0810690.
Veelgestelde vragen
  • Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?
  • Hoe gaat de aanleg in mijn tuin?
  • Hoe lang duren de graafwerkzaamheden?
  • Graven jullie in mijn straat?
  • Waarom zou ik voor glasvezel kiezen?