Glasvezel aansluitstappen
Direct naar hoofdinhoud

Zo sluiten we je woning aan op hetnetwerk van Nederland

Hieronder zie je welke werkzaamheden we uitvoeren bij de aanleg van glasvezel. De werkzaamheden kunnen per wijk verschillen, net als de planning. Gaan we jouw buurt aansluiten op glasvezel? Doe de postcodecheck voor actuele informatie. Zo ben je altijd op de hoogte van de werkzaamheden.

We maken een plan voor jouw buurt

Voordat we starten met het aanleggen van glasvezel, maken we een plan voor je buurt. We plannen het werk met onze aannemer en maken afspraken met de gemeente. 

Je geeft toestemming voor glasvezel

Om de glasvezelkabel aan te leggen, zijn er werkzaamheden nodig rondom je woning. Daarvoor geef je toestemming. Onze servicemedewerkers komen bij je langs. Je kunt ons dan alles vragen over glasvezel en de werkzaamheden. 

We gaan graven

Onze aannemer legt de glasvezelkabel aan in de straat. Daarvoor moeten we graven. We boren de kabel vanaf de straat onder de grond tot vlakbij jouw woning. Hier maken we een gat om de kabel neer te leggen. Dat gat maken we netjes dicht. Daarna steekt er een oranje sprietje uit. We informeren je zodra deze werkzaamheden starten.

We leggen de glasvezel tot aan de gevel van je woning

Onze monteur komt terug en maakt een kastje vast aan de glasvezel en stopt deze in de grond. Hij werkt het kastje netjes weg voor de gevel van je woning.

De glasvezelaansluiting in je woning

Maak je gebruik van ons kopernetwerk? Dan maken we een afspraak om je aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Maak je nog geen gebruik van ons kopernetwerk? Dan maken we deze afspraak nadat je een glasvezelabonnement hebt afgesloten.  

 

De afspraak met onze monteur

We komen op afspraak langs. Onze monteur graaft de kabel buiten op en brengt de kabel bij je woning naar binnen. We sturen je een brief waarin staat hoe je die afspraak maakt. Je hoeft daar nu nog niets voor te doen.

Je kunt het netwerk gebruiken

Als de aansluiting is gemonteerd, kun je het nieuwe netwerk gebruiken. Soms moet je provider je aansluiting nog activeren. Is dat nog niet gebeurd? Neem dan contact op met je provider.

We waarborgen de kwaliteit van het netwerk

Zodra we klaar zijn met het aanleggen van glasvezel in jouw buurt, nemen we contact op met enkele bewoners voor een onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controles worden in opdracht van KPN uitgevoerd door onze partner FiberControl.
Veelgestelde vragen
  • Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?
  • Hoe gaat de aanleg in mijn tuin?
  • Hoe lang duren de graafwerkzaamheden?
  • Graven jullie in mijn straat?
  • Mijn woning is opgeleverd, maar ik heb nog geen glasvezelaansluiting, wat nu?