Netwerkkaart - Het KPN netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Wij werken aan het netwerk van Nederland

Onze ambitie: ieder jaar 500.000 extra huishoudens op glasvezel. Op deze kaart kun je zien waar we in Nederland overal glasvezel aan het aanleggen zijn.
  • Ons netwerk verbindt Nederland al ruim 100 jaar
  • 3 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel
  • We zijn in zo'n 100 gebieden aan het werk
Welke netwerklaag wil je zien op de kaart?
Selecteer welke gegevens je wilt zien op de kaart.
Ophalen kaartinfo...

Over deze netwerkkaart

Deze kaart toont het netwerk van KPN. Je ziet er zowel gebieden die al glasvezel hebben (groen), als gebieden waar we nog aan het werk zijn (blauw). Ook kun je het kopernetwerk zien. We laten zo goed mogelijk zien waar ons netwerk ligt, maar de kaart kan hier en daar iets afwijken. Precies weten welk netwerk jij hebt? Check dan de status op jouw adres.
Netwerkkaart V2

Al meer dan 100 jaar verbonden

Nederland is al meer dan een eeuw verbonden via het netwerk. En dat netwerk is in de loop der tijd flink verbeterd. Dat moet ook wel, want we gebruiken het vandaag heel anders dan 100 jaar geleden. We internetten steeds meer en vaker in Nederland. Daarom bestaat de basis van ons netwerk volledig uit glasvezel. Ook als je thuis een koperaansluiting hebt. Alleen het gedeelte van de wijkcentrale tot aan je woning is dan nog van koper. En dat koper is vaak van hoge kwaliteit, omdat we moderne technieken gebruiken zoals vectoring en pair-bonding.

Een gigantische operatie

Door het aanleggen van glasvezel maken we ons netwerk sneller, veiliger en bieden we de capaciteit die Nederland nodig heeft.

Op de kaart kun je zien waar ons glasvezelnetwerk al ligt en waar we aan het werk zijn.