Aansluittips | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

De juiste bekabelingin jouw nieuwe woning

Een stel bij een nieuwbouwwoning.

Enkele praktische tips

Ga je straks gebruikmaken van glasvezel? Dan is het handig om daar tijdens de bouw van de woning alvast rekening mee te houden.

Tip 1. Kies (ook) voor UTP-bekabeling

Vanuit de meterkast wordt het glasvezelsignaal verspreid via UTP-kabels, bijvoorbeeld naar wifi-punten en andere verdiepingen. Weet je al waar je straks televisie wilt kijken? Of waar je gebruik gaat maken van internet? Dan is het handig om hier alvast UTP-bekabeling te laten aanleggen.

Tip 2. Laat loze leidingen aanleggen

Weet je nog niet waar je de UTP-bekabeling wilt laten installeren? Dan kun je ook kiezen voor loze leidingen. Deze leidingen blijven leeg waardoor je later gemakkelijk zelf kabels kunt aanleggen naar andere delen van de woning.

Tip 3. Laat voldoende stopcontacten installeren

Nieuwbouwwoningen worden goed geïsoleerd. Dat is goed voor het milieu maar minder goed voor het wifibereik in huis. Als je nu alvast genoeg stopcontacten laat aanleggen dan kun je hier straks wifiversterkers installeren.

Nieuwbouw woning in aanbouw

De vrijheid om te kiezen

 Het netwerk dat wij aanleggen is open. Dat wil zeggen dat veel verschillende providers dit netwerk gebruiken om diensten over te leveren. Je kunt daardoor zelf kiezen welke provider het beste bij je past. Door naar COAX, ook te kiezen voor UTP-aansluitingen ben je voorbereid. Welke provider je ook kiest. Zo heb je voor nu, en later, de vrijheid om te kiezen voor het pakket dat bij je past.  

Bekijk de providers