Bijna 19.000 glasvezelaansluitingen in gemeente Barendrecht
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bijna 19.000 glasvezelaansluitingen in gemeente Barendrecht

De gemeente Barendrecht wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 19 mei tekenden gemeente Barendrecht en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. KPN start begin 2022 met de aanleg van glasvezel in Barendrecht. Het doel is om het grootste deel van Barendrecht medio 2023 aangesloten te hebben op snel glasvezelinternet. 

Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen starten vanuit de wijk Meerwede.

Over versnelde uitrol glasvezel

Wethouder Tanja de Jonge: “Een mooie nieuwe stap. Het glasvezelnetwerk moet ons energiezuiniger, stabieler en sneller internet bieden.” 

Regiodirecteur KPN Willem Offerhaus: “Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht. Denk aan intensiever gebruik van internet maar ook door ontwikkelingen als virtual reality en artificial intelligence. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in de gemeente Barendrecht. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.” 

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.  

 
De uitrol van glasvezel wordt verdeeld onder twee partijen: KPN NetwerkNL en Glasdraad. KPN NetwerkNL regelt de aanleg van glasvezel in de kernen Winschoten, Heiligerlee, Scheemda en Westerlee. Het project zit daar in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. Glasdraad verzorgt de aanleg in de overige kernen en het buitengebied. Daar wordt mogelijk nog voor de zomervakantie gestart met de eerste werkzaamheden.