Gemeente Delft wordt aangesloten op glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Gemeente Delft wordt aangesloten op glasvezelnetwerk

KPN NetwerkNL kondigt vandaag de plannen voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Delft aan. Hiermee worden circa 48.000 huishoudens en bedrijven in de Stad van techniek en innovatie voorzien van een snelle internetverbinding. Naar verwachting starten de werkzaamheden in mei 2021, de totale aanleg in Delft zal ongeveer drie jaar duren.

“Een goede en toekomstvaste digitale infrastructuur is van steeds groter belang voor onze inwoners en bedrijven. Wij zijn erg blij dat KPN met de aanleg van het glasvezelnetwerk investeert in de verdere digitalisering van Delft,” aldus Martina Huijsmans, Wethouder Ruimtelijke ordening, mobiliteit en dienstverlening van de gemeente Delft.

Willem Offerhaus, directeur executive relations van KPN: “Sinds oktober 2019 zijn wij in gesprek met de gemeente om onze uitrolplannen te formaliseren. We zijn blij dat wij Delft aan kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk, aangezien het de stad bij uitstek is die begrijpt hoe belangrijk innovatie en techniek is. Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht, elke dag neemt de datagroei toe. Toch staan we nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is. Daarom investeren wij in glasvezel. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in de toekomst thuis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.”

Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. Wanneer de werkzaamheden volgend jaar starten worden bewoners tijdig geïnformeerd.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert supersnel internet. Het is de meest stabiele en toekomstbestendige technologie. Omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van elektriciteit verliest het signaal onderweg nauwelijks snelheid. De komende jaren blijft het datagebruik in Nederland groeien, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Glasvezel is daarvoor de beste technologie, omdat de downloadsnelheden en de steeds belangrijker wordende uploadsnelheden beiden hoog zijn.

Over KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. Inmiddels zijn 2,6 miljoen adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL en dat aantal neemt steeds verder toe. Tot eind 2021 worden één miljoen extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd. Op dit moment is KPNNetwerkNL in ruim 80 gebieden in Nederland actief. Als het netwerk eenmaal is aangelegd kan de consument zelf besluiten voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest.

Delft