Glasvezel voor 17.000 huishoudens en bedrijven in Tiel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel voor 17.000 huishoudens en bedrijven in Tiel

De gemeente en KPN NetwerkNL hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de bebouwde kom van de stad Tiel aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Ongeveer 17.000 huishoudens en bedrijven krijgen een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. KPN NetwerkNL verwacht nog in 2020 met de aanleg te beginnen. Het netwerk wordt tot in de woning of pand aangelegd in de bebouwde kom van de stad en op bedrijventerrein Latenstein.

Snel Internet

Wethouder Frank Groen: “We kijken digitale televisie, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. De gemeente hoort regelmatig van inwoners en ondernemers dat zij graag sneller internet willen. Dat wordt nu mogelijk. Over twee jaar kan elk huishouden of bedrijf beschikken over glasvezelinternet. Glasvezel heeft veel voordelen. Het is een stabiele techniek, waarmee je snel en goed internet hebt. Dat komt in de toekomst alleen nog maar meer van pas. Want er komen ook steeds meer slimme apparaten. Daarnaast is het een stimulans voor het vestigingsklimaat in onze gemeente. De aanleg betekent dat in alle straten gegraven gaat worden. Maar daar krijgen we jarenlang snel internet voor terug.“

Planning

Het netwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. KPN NetwerkNL informeert bewoners over het glasvezelnetwerk voordat de werkzaamheden in hun wijk starten. Als het glasvezelnetwerk er ligt, kunnen huishoudens besluiten bij welke provider zij een abonnement nemen.

Werkzaamheden glasvezelkabel leggen

Gerelateerde artikelen