Glasvezelaanleg in Nieuwegein gestart
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelaanleg in Nieuwegein gestart

De glasvezelaanleg in Nieuwegein is volgens planning gestart. Maandag 31 mei ging de eerste schop in de grond in de Moerasvaren in de wijk Blokhoeve. KPN verwacht eind 2023 / begin 2024 nagenoeg alle huishoudens in Nieuwegein aangesloten te hebben op het glasvezel netwerk van KPN.
In totaal wordt er in Nieuwegein 176 kilometer gegraven en gaat er 1.028 kilometer glasvezelkabel de grond in. De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Spitters. Bewoners zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden. De werkzaamheden zijn gestart in de wijk Blokhoeve. In week 24 volgt de wijk Jutphaas. Daarna zijn Galecop en Batau aan de beurt.

Netwerk steeds intensiever gebruikt

Ellie Eggengoor, wethouder Economische Zaken Nieuwegein: “Ik ben blij dat we nu glasvezel krijgen, want dat helpt ons enorm bij het vinden van een balans tussen thuis werken of op kantoor. En zeker voor mensen met een bedrijf aan huis is glasvezelkabel een mooie kans. Fijn dat Nieuwegein deze voorziening krijgt, want dat past helemaal in de huidige tijd”.

Regiodirecteur KPN Willem Offerhaus: “Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in Nieuwegein. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.”

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
Wethouder Economische Zaken Ellie Eggengoor (l) en Willem Offerhaus van KPN blij met het starten van de uitrol van glasvezel.

Gerelateerde artikelen