Glasvezelaanleg in Scherpenzeel gestart
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelaanleg in Scherpenzeel gestart

De glasvezelaanleg in Scherpenzeel is gestart. Dinsdag 18 mei ging de eerste schop in de grond nabij de Eikenlaan. Volgens planning is heel Scherpenzeel in juni 2022 aangesloten op glasvezelinternet.

In totaal wordt er in Scherpenzeel 45 kilometer gegraven en gaat er 267 kilometer buis en 408 kilometer glasvezelkabel de grond in. Er worden 4.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd. De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Allinq.

Versnelde uitrol van glasvezel

Wethouder Gerard van Deelen: “Glasvezel zorgt voor snel internet en dat is in deze tijd van thuiswerken natuurlijk erg belangrijk. Ook voor onze bedrijven is snel internet van het hoogste belang om te kunnen groeien. Ik ben blij dat we zo voortvarend aan de slag kunnen met glasvezel in Scherpenzeel.

”Regiodirecteur KPN Jeroen van der Jagt: “KPN vervangt op grote schaal zijn kopernetwerk voor glasvezel. Daarmee krijgt de klant de beschikking over supersnel en toekomst vast internet. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is met snel internet. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in de gemeente Scherpenzeel. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.”

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Eerste schop in de grond

Gerelateerde artikelen