Hier werken wij aan het netwerk van Nederland
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Hier werken wij aan het netwerk van Nederland

In 2026 is 80% van alle huishoudens in Nederland aangesloten op ons glasvezelnetwerk. Dat is onze ambitie. Samen met onze partner Glaspoort sloten we al meer dan 4 miljoen woningen aan op glasvezel. Maar we zijn nog niet klaar!

De komende jaren zullen we nog eens 2 miljoen woningen verbinden met ons snelle, betrouwbare en duurzame glasvezelnetwerk. 

Zo gaan we te werk
We zijn overal in Nederland aan de slag: van dorpskernen en bedrijventerreinen tot de historische centra van grote steden. We onderzoeken ieder gebied zorgvuldig om de beste aanpak te vinden om glasvezel aan te leggen. En gaan proactief in gesprek met gemeenten, want samen bereiken we meer.

Krijgt een buurt glasvezel? Dan maken we een plan speciaal voor die buurt. Zo zorgen we ervoor dat onze werkzaamheden zo min mogelijk overlast veroorzaken voor de bewoners.

Onze ambitieuze planning
Zodra we weten wanneer we van start gaan, sturen we bewoners een brief met meer informatie. Maar we kijken ook graag vooruit. Onze planning is transparant, zodat iedereen kan zien waar we momenteel de mogelijkheden voor glasvezel onderzoeken. Je kunt tot wel twee jaar vooruitkijken om te ontdekken of en wanneer glasvezel in een gemeente of wijk wordt aangelegd.
 
Benieuwd waar we nu aan het werk zijn? Of hoever we zijn met de glasvezelaanleg op een specifiek adres? Je vindt het allemaal op deze pagina.
 
Voordelen van glasvezel