Hoeven aangesloten op glasvezelnetwerk; werkzaamheden afgerond
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Hoeven aangesloten op glasvezelnetwerk; werkzaamheden afgerond

Begin augustus is het laatste adres binnen het aansluitingsgebied in Hoeven aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Bewoners en bedrijven in Hoeven zijn hiermee aangesloten op het netwerk van de toekomst en kunnen profiteren van de voordelen die glasvezel te bieden heeft.

‘’Met de laatste aansluiting in Hoeven is een volgend puzzelstukje gelegd in het beschikbaar stellen van glasvezel voor al onze inwoners en ondernemers in Halderberge. Ik ben dan ook blij dat het glasvezelnetwerk in Halderberge steeds completer wordt. We hopen dat onze inwoners hiermee optimaal kunnen profiteren van de snelheid en mogelijkheden van dit netwerk,” aldus Hans Wierikx, Wethouder van de gemeente Halderberge.

Bijna 50 kilometer glasvezel

In de periode van augustus 2019 tot en met juli 2020 zijn tientallen glasvezelvoorbereiders, monteurs en een graafploeg in het aansluitingsgebied actief geweest om de glasvezelkabels in de grond te leggen, de aansluitpunten in de woningen te monteren en de woningen aan te sluiten. In totaal is er 49,8 kilometer glasvezelkabel de grond in gegaan. Met glasvezel hebben inwoners en bedrijven in Hoeven toegang tot een toekomstbestendig, veilig en betrouwbaar netwerk. Om te profiteren van snellere internetsnelheden kunnen inwoners kiezen voor een glasvezelabonnement. De mogelijkheden kan men hier bekijken.

Glasvezelaansluitpunt krijgen kan nog steeds

Inwoners die tot op heden nog niet hebben gekozen voor een glasvezelaansluiting kunnen deze nog tot en met eind september aanvragen via kpnnetwerk.nl/toestemming. Tot dan is de aanleg van glasvezel tot in de woning kosteloos voor bewoners. KPN NetwerkNL biedt een open netwerk waar verschillende providers hun diensten over leveren.

Over KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. Inmiddels zijn 2,6 miljoen adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL en dat aantal neemt steeds verder toe. Tot eind 2021 worden één miljoen extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd. Op dit moment is KPN NetwerkNL in ruim 80 gebieden in Nederland actief. Als het netwerk eenmaal is aangelegd kan de consument zelf besluiten voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest.

Graafwerkzaamheden glasvezel KPN NetwerkNL