KPN doneert hinkelbanen aan speeltuinen als mijlpaal voor glasvezelaanleg in Groningen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

KPN doneert hinkelbanen aan speeltuinen als mijlpaal voor glasvezelaanleg in Groningen

KPN heeft een gebaar gemaakt om de voortgang van de glasvezelaanleg in de stad Groningen te vieren. Als compensatie voor de tijdelijke overlast die de aanleg met zich meebracht, heeft KPN zes hinkelbanen aangelegd in speeltuinen in de wijken Selwerd, Paddepoel, Oosterpark en Vinkhuizen. Een hinkelbaan werd door Senna Zijlstra en Frank van Doorn uitgereikt aan Peter Bruinewoud, voorzitter van buitenspeelvereniging Selwerd.

Met dit initiatief wil KPN niet alleen de aandacht vestigen op de voortdurende uitbreiding van het glasvezelnetwerk, maar ook iets teruggeven aan de gemeenschap. De hinkelbanen zijn bedoeld als speelplezier voor kinderen en symboliseren een mijlpaal in de glasvezelaanleg.

Senna Zijlstra, projectleider bij KPN: “Sinds een aantal maanden ben ik samen met Frank van Doorn, projectleider van de aannemer Allinq, verantwoordelijk voor de uitrol van glasvezel in Groningen. Wij zorgen er gezamenlijk voor dat de uitrol in goede banen wordt geleid en dat er zo min mogelijk overlast is voor de inwoners van Groningen. Dit door tijdig aan te kondigen wanneer er wordt gegraven. Samen met de gemeente maken wij afspraken over de kwaliteit, planning en de voortgang. Benieuwd of er binnenkort glasvezel in jouw buurt wordt aangelegd? Check dan je glasvezelstatus op kpnnetwerk.nl.”

Enkele feiten over de glasvezelaanleg in Groningen:
Bijna 50.000 huishoudens zijn inmiddels aangesloten op het nieuwe netwerk, wat gelijk staat aan de helft van alle adressen in de stad Groningen.

Op dit moment wordt in 6 wijken van Groningen glasvezel aangelegd. In de wijken Noordoost, Selwerd, Paddepoel en Oud-West zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond. Nog voor de vakantie wordt gestart in Helpman en de Wijert.

Nog meer activiteiten
In de komende periode plant KPN nog meer activiteiten om de voortgang van de glasvezelaanleg te vieren. Zo worden er speciale glasvezelbussen ingezet op scholen. In de glasvezelbussen zijn escaperooms ingericht waar de kinderen technische vraagstukken moeten oplossen. Spelenderwijs wordt de techniek van het glasvezelnetwerk uitgelegd.
 
Snel en betrouwbaar internet
Met de uitbreiding van het glasvezelnetwerk in Groningen zet KPN een belangrijke stap in het versterken van de digitale infrastructuur in de regio. Het biedt huishoudens, bedrijven en scholen de mogelijkheid om sneller en betrouwbaarder internet te ervaren, wat essentieel is in onze steeds meer gedigitaliseerde samenleving.
Hinkelbaan Groningen