Nieuwe glasvezelaansluitingen in gemeente Etten-Leur
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Nieuwe glasvezelaansluitingen in gemeente Etten-Leur

Heel de gemeente Etten-Leur wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 21 april tekenden gemeente Etten-Leur en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. KPN start oktober 2021 met de aanleg van glasvezel in Etten-Leur. Het doel is om al in 2023 de helft van Etten-Leur aangesloten te hebben op snel glasvezelinternet.

De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Spitters. Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen starten vanuit de telefooncentrales aan Baai 49 in Etten-Leur.

Samen voorbereid op de toekomst

Wethouder Frank Vrolijk over de samenwerking met KPN NetwerkNL: “Samen met KPN NetwerkNL zorgen we er voor dat iedereen binnen de bebouwde kom toegang heeft tot sneller en betrouwbaarder glasvezelinternet. Dit is goed voor onze inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en andere organisaties. Dat supersnelle internet willen we ook voor inwoners buiten de bebouwde kom. Daarom voeren we daarover gesprekken”

Versnelde uitrol van glasvezel

KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans: “KPN vervangt in hoog tempo zijn kopernetwerk voor glasvezel en levert daarmee een bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het leuke van dit project in Etten-Leur is dat deze gemeente een van de eerste met glasaansluitingen in woningen was. In 2011 werden de eerste glasvezelverbindingen in Schoenmakershoek gelegd. Nu kunnen we dit mooie project verder brengen door nog meer Nederlanders aan te sluiten op razendsnel internet.”

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

 

Ondertekening overeenkomst Etten-Leur