De gemeente Vlissingen krijgt ruim 22.000 glasvezelaansluitingen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

De gemeente Vlissingen krijgt ruim 22.000 glasvezelaansluitingen

De gemeente Vlissingen wordt aangesloten op glasvezel. Donderdag 27 mei tekenden gemeente Vlissingen en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. KPN start begin 2022 met de aanleg van glasvezel in Vlissingen. Het doel is om het grootste deel van Vlissingen eind 2022 aangesloten te hebben op snel glasvezelinternet.

Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen starten vanuit de wijk Souburg.

Vlissingen bouwt aan betrouwbaar en snel netwerk

Wethouder Vlissingen Els Verhage: “Het is fijn dat alle inwoners van de gemeente Vlissingen binnenkort gebruik kunnen maken van een snelle en stabiele internetverbinding. Digitale communicatie is belangrijker dan ooit te voren”.

Netwerk steeds intensiever gebruikt

Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans: “KPN gaat binnenkort starten met de aanleg van glasvezel in Vlissingen. Het netwerk van KPN biedt de klant volop keuzevrijheid om te kiezen welke provider zijn voorkeur heeft. Dan kan dus KPN zijn, maar ook één van de andere aanbieders.”

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. Als iedereen glasvezel heeft wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

 

Ondertekening

Gerelateerde artikelen