Start glasvezelaanleg gemeente Vlissingen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start glasvezelaanleg gemeente Vlissingen

De glasvezelaanleg in gemeente Vlissingen is van start. Afgelopen week zette KPN, samen met wethouder Els Verhage, de eerste schop in de wijk Westerzicht van Vlissingen. Eind 2023 zijn de werkzaamheden afgerond en profiteert iedere inwoner van gemeente Vlissingen van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN circa 23.000 glasvezelaansluitingen.
In totaal legt KPN circa 1035 kilometer glasvezelkabel in gemeente Vlissingen. Dit is hemelsbreed groter dan de afstand tussen Vlissingen en Wenen. De start van de uitrol van glasvezel voert KPN met de aannemer Selecta uit. Samen graven zij 186 kilometer. De werkzaamheden starten in de wijk Westerzicht van Vlissingen. Hierna volgen Oost- en West-Souburg, Papegaaienburg, Bossenburgh, Rosenburg, Paauwenburg en Lammerenburg. Bewoners zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden.

Goede samenwerking met gemeente

Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans van KPN: “We zijn voortvarend aan het werk met de aanleg van glasvezel in Zeeland. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Vlissingen op donderdag 27 mei 2021, starten we vandaag met de werkzaamheden. We kijken er naar uit om heel Vlissingen te verbinden met het glasvezelnetwerk van KPN.”

Wethouder Els Verhage van gemeente Vlissingen vult aan: “Onze inwoners en ondernemers hebben veel baat bij de komst van glasvezel in de gemeente Vlissingen. Digitaal met elkaar communiceren is belangrijker dan ooit te voren en hier heb je een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig.”  

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65%. Het doel is uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet. 

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
 
Wethouder Els Verhage (r) Anja de Vos-Biemans van KPN starten uitrol van glasvezel met een symbolische eerste schop in de grond