Start glasvezelaanleg Goes
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start glasvezelaanleg Goes

De glasvezelaanleg in Goes is van start. Afgelopen week zette KPN de eerste schop in de straat Savornin Lohmanlaan in Goes. In 2023 zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Goes van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN circa 17.000 glasvezelaansluitingen.

In totaal legt KPN circa 600 kilometer glasvezelkabel in Goes. Hiervoor graven zij circa 180 kilometer. De werkzaamheden zijn momenteel bezig in Goes-Oost. Nadat Goes-Oost op het glasvezelnetwerk is aangesloten, volgt Goes-Noord. Bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Goede samenwerking met gemeente

Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans van KPN: “We zijn voortvarend aan het werk met de aanleg van glasvezel in Zeeland. Er is een goede samenwerking met de gemeente Goes en de verwachting is dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen met minimale overlast voor de bewoners. We kijken er naar uit om heel Goes te verbinden met het glasvezelnetwerk van KPN.”

Wethouder Cees Pille van gemeente Goes: “Als gemeente Goes zijn we blij met de uitbreiding van het glasvezelnetwerk in onze gemeente. Inwoners en ondernemers moeten kunnen rekenen op een stabiel en sterk netwerk. In tijden van thuiswerken, online scholing en digitaal vergaderen bijvoorbeeld, is wel gebleken dat we afhankelijk zijn van een goed netwerk om onze dagelijkse gang van zaken te kunnen voortzetten.”

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN Netwerk rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

 

Eerste schop in de grond in Goes