Start glasvezelaanleg Pijnacker
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start glasvezelaanleg Pijnacker

De glasvezelaanleg in Pijnacker is van start. Afgelopen woensdag zette KPN de eerste schop in de grond op het Oranjeplein 1 in het centrum van Pijnacker. In augustus 2022 zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Pijnacker van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN circa 7.000 glasvezelaansluitingen.

In totaal legt KPN circa 100 kilometer glasvezelkabel in Pijnacker. Hiervoor graven zij circa 65 kilometer. De werkzaamheden starten in het centrum van Pijnacker. Hierna volgen de wijken Koningshof, Ackerswoude en Pijnacker-Noord. Bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Goede samenwerking met gemeente

Regiodirecteur Willem Offerhaus van KPN: “We zijn voortvarend aan het werk met de aanleg van glasvezel in Zuid-Holland. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Pijnacker-Nootdorp op 30 november 2020, starten we deze week met de werkzaamheden. We kijken er naar uit om heel Pijnacker te verbinden met het glasvezelnetwerk van KPN.”

Wethouder Ilona Jense-van Haarst van gemeente Pijnacker-Nootdorp vult aan: “Het is een hele goede ontwikkeling dat KPN nu ook in Pijnacker start met het aanleggen van glasvezel. Glasvezel levert supersnel internet. In de huidige tijd, waarin we veel thuis moeten werken, is dat echt een basisbehoefte. De kernen Nootdorp en Delfgauw zijn inmiddels voorzien van glasvezel. Als KPN klaar is in Pijnacker hebben we in vier jaar tijd de hele gemeente voorzien van glasvezel. Een mooi resultaat, waar onze inwoners echt wat aan hebben.”

80% van Nederland op glasvezel

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel al bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met Glaspoort - het gezamenlijke glasvezelbedrijf van KPN en APG, uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Waar glasvezel ligt, krijgt iedereen een gratis upgrade naar het glasvezelnetwerk.

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

 

Eerste schop in de grond in Pijnacker

Gerelateerde artikelen