Cafetaria De Biezen in Dongen als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk KPN NetwerkNL
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Cafetaria De Biezen in Dongen als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk KPN NetwerkNL

De kop is eraf! Cafetaria De Biezen is als eerste pand aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL in Dongen. De eerste van velen, want tot en met 2021 volgen er nog ruim een miljoen adressen door heel Nederland. Een mooie primeur voor de snackbar, die de glasvezelaansluiting volgens eigenaresse Kim Peemen goed kan gebruiken. Die is er daarom ook heel blij mee.

Het cafetaria staat in het hart van de gelijknamige woonwijk De Biezen in Dongen en wordt sinds anderhalf jaar bestierd door Peemen. Een kleine snackbar, smaakvol ingericht geheel in de geest van klassieke Amerikaanse ‘diners’. Een toegankelijke plek voor een lekker hapje eten of om elkaar te ontmoeten voor een praatje. Ook maandag 11 maart was het weer een drukte van belang. Niet voor niets, want cafetaria De Biezen werd als eerste aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Nieuwe mogelijkheden dankzij eerste glasvezelaansluiting

Tijd voor taart dus. En champagne. Want het is een echte mijlpaal! Met de aansluiting van cafetaria De Biezen op glasvezel wordt nog maar eens duidelijk welke nieuwe mogelijkheden dat met zich meebrengt. “Voordat er glasvezel werd aangelegd, was er hier nog niets”, vertelt eigenaresse Kim Peemen. “Voor bestellingen werd ik gebeld op mijn privénummer en voor pinbetalingen hadden we een mobiel pinautomaat. We hadden dus geen internetaansluiting en daarom was het voor ons helemáál een makkelijke keuze om glasvezel te nemen.”

“Dankzij glasvezel hebben we nu nieuwe mogelijkheden”, benadrukt ze. “De belangrijkste daarvan is toch wel dat we nu vaste telefonie hebben, want zo nemen we onze bestellingen op. Hierdoor word ik straks niet meer gebeld op mijn privénummer. Daarnaast nemen we internet en hebben we ook tv aangevraagd.”

Eerste glasvezelaansluiting in dongen

‘Buurtbewoners ook erg blij met aanleg van glasvezel’

Cafetaria De Biezen staat middenin de woonwijk en weet daardoor ook goed wat er speelt bij buurtbewoners. Volgens Peemen zijn ook die heel blij met de aanleg van glasvezel van KPN NetwerkNL. “We hebben echt weinig gemerkt van de aanleg van het glasvezelnetwerk”, zegt ze. “Het graven was zo gebeurd en eigenlijk merkten we daar niets van.”

“Ja, je zag wat spullen op straat liggen en er staken kabels uit de grond. De aanleg ging supersnel. Bij ons lopen er aardig wat mensen binnen en niemand had er eigenlijk last van. Het was zelfs zo dat mensen vonden dat stoeptegels beter werden teruggelegd dan hoe het voorheen lag. Een buurtbewoner had zelfs een kapotte stoeptegel voor zijn huis liggen en die is toen ook netjes vervangen. Ja, er is echt heel netjes gewerkt.”

Complimenten vanuit Dongen voor KPN NetwerkNL

In Dongen zijn ze blij met hoe het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL is aangelegd. Cafetariahouder Peemen is ook blij met hoe de medewerkers van KPN NetwerkNL te werk gingen. “Het was nog niet eens zo heel lang geleden toen ik hoorde dat er glasvezel aangelegd ging worden”, vertelt ze. “Wesley van KPN NetwerkNL kwam na het eerste overleg met de wijkraad toen hier een keer eten.”

“Daarna heb ik toestemming gegeven bij het glasvezelinformatiepunt dat naast mijn snackbar stond. Toen heb ik ook een abonnement afgesloten. Vervolgens kwam er een keer een glasvezelvoorbereider langs om te bepalen waar de aansluiting het beste kon komen.”

“Ik wist daarna niet precies wanneer het netwerk aangelegd ging worden. Het lag er gewoon opeens. Wel kreeg ik een brief met daarin bericht over wanneer de aansluiting geïnstalleerd ging worden. In de aanloop hier naartoe namen medewerkers van KPN NetwerkNL al geregeld contact met ons op om ons op de hoogte te houden over de voortgang.”

Speciaal om als eerste te worden aangesloten op glasvezel van KPN NetwerkNL

Cafetaria De Biezen is de eerste van een miljoen panden en woningen die KPN NetwerkNL gaat aansluiten op glasvezel. Peemen vindt dat best een eer. “Ik kreeg het een week of twee daarvoor te horen en ik vind het wel bijzonder”, vertelt ze. “Nu hebben we nieuwe mogelijkheden.”

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw adres? Doe de postcodecheck!

KPN NetwerkNL gaat een miljoen panden en woningen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Wil je, net als cafetaria De Biezen, ook genieten van de nieuwe mogelijkheden van glasvezel? Doe de postcodecheck om te kijken of jouw woning al glasvezel heeft of krijgt.

Eerste glasvezelaansluiting in dongen