De Glasvezelbus leert kinderen over internet en de digitale samenleving
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

De Glasvezelbus leert kinderen over internet en de digitale samenleving

Heb je onze Glasvezelbus al zien rijden? In deze mobiele escape experience leren leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs hoe het internet werkt en wat glasvezel is. Ze vergroten zo op een speelse manier hun kennis op het gebied van techniek en wetenschap. De Glasvezelbus rijdt van april tot juli door heel Nederland.

Weinig landen zijn zo goed verbonden als Nederland. Vrijwel iedereen heeft toegang tot het internet en elke dag verbruiken we meer gigabytes. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. In de Glasvezelbus leren kinderen hoeveel werk er achter de schermen wordt verricht om het internet aan de praat te houden. En waarom het in een digitale samenleving steeds belangrijker is om goed verbonden te blijven. 

De Glasvezelbus in actie

Interactieve ervaring

KPN Netwerk bouwde de escape experience in 2 bussen die een toer maken langs basisscholen in heel Nederland. Tijdens de interactieve ervaring neemt het fictieve karakter Switchy leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 aan de hand. Hij heeft een probleem: het internet is stuk. De kinderen worden gevraagd codes te kraken, kabels te trekken en andere puzzels op te lossen om het internet te repareren.  

Nieuwe generatie inspireren

Thera van Steveninck, directeur bij KPN Netwerk, over de Glasvezelbus: 'De huidige generatie groeit op in een digitale samenleving. KPN Netwerk vindt het belangrijk om deze doelgroep te inspireren over de uitdagingen die deze samenleving met zich meebrengt, op een manier die hen aanspreekt. De Glasvezelbus helpt om toekomstige gebruikers vertrouwd te maken met de mogelijkheden en de reikwijdte van ons netwerk.'

De Glasvezelbus van KPN Netwerk

Toer door het hele land

Na een succesvolle aftrap bij basisschool De Laarakker in Arnhem gingen leerlingen verspreid over het hele land de uitdaging in de Glasvezelbus al aan. De komende weken kom je de escape experience onder andere tegen in Zaandam, Breda en Rotterdam. 

KPN Netwerk bouwde de escape experience in 2 bussen die onder de naam “De Glasvezelbus” een toer maken langs basisscholen in heel Nederland. Tijdens de interactieve ervaring neemt het fictieve karakter Switchy leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 aan de hand. Hij heeft een probleem: het internet is stuk. De kinderen worden gevraagd codes te kraken, kabels te trekken en andere puzzels op te lossen om het internet te repareren.