Wethouder Mario Jacobs zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Wethouder Mario Jacobs zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

KPN NetwerkNL is gestart in Tilburg Oud Noord met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op maandag 9 maart hebben wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg en Anja de Vos-Biemans, Regiodirecteur Zuid van KPN gezamenlijk het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven.

Eerste schop in de grond door de wethouder

In totaal krijgen circa 65.000 huishoudens een glasvezelaansluiting. Vandaag zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Tilburg klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, aldus wethouder Mario Jacobs.

Samenwerking gemeente Tilburg en KPN NetwerkNL

Anja De Vos-Biemans: “KPN heeft de ambitie om de komende jaren ruim één miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Natuurlijk ook in Tilburg. De samenwerking met de gemeente Tilburg is vanaf de eerste gesprekken zeer positief, waardoor we de komende jaren de gehele gemeente gaan voorzien van glasvezel”.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN NetwerkNL aan het netwerk van Nederland.

1e schop in de grond aanleg glasvezel Tilburgse wethouder Mario Jacobs

Inwoners worden geïnformeerd

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren per straat in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke woensdag tussen 09.00 – 16.00 terecht in het glasvezelinformatiepunt op het Besterdplein.

1e schop in de grond aanleg glasvezel Tilburgse wethouder Mario Jacobs

Gerelateerde artikelen