Wethouder Elsje de Ruijter zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk Oost-Vlieland
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Wethouder Elsje de Ruijter zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk Oost-Vlieland

KPN NetwerkNL is in Oost-Vlieland gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 20 januari jl. heeft Elsje de Ruijter, wethouder van Vlieland, het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden voor het begin van het toeristenseizoen dit jaar afgerond. In totaal worden 790 adressen voorzien van glasvezel.

Eerste schop in de grond door wethouder

Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Elsje de Ruijter: ‘Glasvezel brengt de wereld dichterbij. Ik hoef straks mijn bureaustoel niet meer uit om een vergadering aan de wal bij te wonen.’

Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. Daarvoor wordt in de meeste gevallen de stoep opengemaakt. Vervolgens wordt de kabel doorgetrokken tot vlak bij de woning. In een later stadium wordt op afspraak met de bewoner de aansluiting in huis gerealiseerd.

Vlieland eerste schop in de grond glasvezel

Bewonerscommunicatie

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de fases van het aanlegproces zoals de graafwerkzaamheden, de planning tot het aansluiten van glasvezel in de woning, terecht bij het glasvezelinformatiepunt. Dit kan op elke dinsdag tussen 11.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek in De Jutter aan de Lutinelaan 3, Oost-Vlieland.

Vlieland eerste schop in de grond glasvezel