Eerste woning in Nieuwegein aangesloten op glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Eerste woning in Nieuwegein aangesloten op glasvezelnetwerk

De huisaansluiting op het glasvezelnetwerk in Nieuwegein is gestart. Maandag 31 mei 2021 ging de eerste schop in de grond in de Moerasvaren in de wijk Blokhoeve. 
Binnen een paar weken zijn de huisaansluitingen in de wijk Blokhoeve afgerond. In totaal worden er bijna 30.000 huishoudens en bedrijven in Nieuwegein voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk.
Op het moment is er in Nieuwegein 53 van de 176 kilometer gegraven en 386 van de 1.028 kilometer glasvezelkabel de grond in gegaan. Bewoners zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden. De werkzaamheden zijn gestart in de wijk Blokhoeve en zijn momenteel bezig in de straat Nederhoeve. Naar verwachting is de hele wijk in medio september 2021 aangesloten. Hierna volgen de wijken Jutphaas Wijkersloot, Galecop, Batau, Doorslag en Fokkesteeg.

Tevreden inwoners van Blokhoeve

De inwoners van de wijk Blokhoeve zijn tevreden met de werkzaamheden door KPN. Zo krijgt de inwonerstevredenheid een 7,8 (op een schaal van 1 tot en met 10). Om de inwoners te bedanken voor de waardering, en om de eerste inwoner te feliciteren met zijn glasvezelaansluiting, zijn er door KPN op maandag 30 augustus bloemen overhandigd.

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65%. Het doel is uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet. 

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk. Het verbruikt minder energie dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele 5G-netwerk van KPN vormt dit een netwerk waar Nederland tot ver in de 21e eeuw op kan bouwen.

 

KPN zet de heer Herremans in de bloemen. Hij werd als eerste in Nieuwegein op het glasvezelnetwerk aangesloten.