Glasvezel Dongen voor 50 procent afgerond
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glasvezel Dongen voor 50 procent afgerond

De glasvezelaanleg in Dongen is over de helft. In augustus is het grootste deel van Dongen aangesloten op snel glasvezelinternet. KPN startte al eerder met de aanleg van glasvezel in Dongen. Het project omvat in totaal ruim 10.300 adressen, waarvan er op dit moment al circa 6000 zijn aangesloten.
Sinds de start van het project is er 155 kilometer in Dongen gegraven. De werkzaamheden in de wijken Dongen Centrum en Dongen West zitten in de afrondende fase. Oud Dongen en Hoge Ak-ker volgen daarna. Volgens de planning profiteert het grootste deel van Dongen eind 2021 van snel internet. 

Dongenaren enthousiast over glasvezel

In 2020 zijn we volop begonnen met het uitrollen van glasvezel in de gemeente Dongen’, zegt Re-giodirecteur Anja de Vos-Biemans van KPN. ‘Hierbij werken we nauw en prettig samen met de gemeente en haar inwoners. We zien dat er in Dongen veel enthousiasme is voor de aanleg van glasvezel. Veel bewoners geven aan zeker open te staan om na de aansluiting over te stappen op een glasvezelnetwerk. De inwoners van Dongen geeft onze aanpak een 7,5. Daar zijn we heel trots op!’

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65%. Het doel is uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstvaste netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet. 

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk dat minder energie verbruikt dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig ver-nieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Gerelateerde artikelen