Kick-off initiatief "Rotterdam MKB digitaal vaardig & weerbaar"
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Kick-off initiatief "Rotterdam MKB digitaal vaardig & weerbaar"

Eind juni vorig jaar hebben Wethouder Barbara Kathmann en Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans gezamenlijk de aanleg van het glasvezelnetwerk in de stad aangekondigd. KPN heeft toen samen met de wethouder de belofte uitgesproken om ook het MKB in de stad en haven te gaan helpen om ze digitaal vaardig en weerbaar te maken. In dit kader is het initiatief opgestart.

De noodzaak van een goede digitale infrastructuur is alleen maar hoger geworden doordat we vanwege de coronacrisis moeten thuiswerken, thuis studeren, digitaal vergaderen, online kopen en verkopen, webinars volgen en afspraken maken. Daarnaast zoekt het MKB ondersteuning bij het doorvoeren van digitale verbeteringen zoals administratie, online verkopen, werken op afstand en security.

Student als talent

Hoe kunnen we het MKB in Rotterdam daarbij helpen? Al snel kwamen we uit bij studenten. Ook zij hebben in deze tijd veel moeite om de connectie met het bedrijfsleven te vinden. Terwijl dit juist in een later stadium zo waardevol kan zijn. Het Techniek College Rotterdam, Deltalinqs/FERM, KPN en de Gemeente Rotterdam brengen studenten en MKB-ers bij elkaar door middel van dit initiatief. Studenten in Rotterdam krijgen zo de kans om praktijkervaring op te doen en te bouwen aan een eigen netwerk binnen het Rotterdamse MKB.

Kick-off

Vandaag, donderdag 11 maart, heeft de kick-off van dit project plaatsgevonden. Met bijna 20 studenten, hun begeleiders en andere betrokkenen zaten we in een, hoe kan het ook anders, digitale bijeenkomst. Na een introductie van Anja de Vos-Biemans, hebben we een video laten zien die de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, speciaal voor dit initiatief heeft opgenomen. Na de video hebben we op een interactieve wijze tips aan de studenten meegegeven. Er is erg enthousiast op dit initiatief gereageerd en de studenten hebben veel zin om aan de slag te gaan. In de zomer van 2021 wordt dit initiatief geëvalueerd.

 

glasvezel rotterdam