KPN maakt plannen glasvezelaanleg Oss bekend
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN maakt plannen glasvezelaanleg Oss bekend

KPN heeft de intentie om de kern van de gemeente Oss aan te sluiten op glasvezel. Circa 30.000 huishoudens worden voorzien van een modern en toekomst vast glasvezelnetwerk. KPN en de gemeente Oss zijn in dit moment in gesprek over de laatste punten van de samenwerkingsovereenkomst. Als de samenwerking tijdig rond komt, kan de aanleg nog starten in 2020.

KPN legt het glasvezelnetwerk stad voor stad, dorp voor dorp aan en is op dit moment met ruim tweederde van de Nederlandse gemeenten in gesprek over de uitrol van glasvezel.

Anja de Vos-Biemans, Regiodirecteur Zuid bij KPN: “Onze plannen behelsen de kern van de gemeente Oss. Daar is ook nog een andere partij actief. Wij staan open voor samenwerking, zowel in stedelijk- als buitengebied. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, blijft onze intentie om Oss te voorzien van het glasvezelnetwerk staan. Ook voor de overige gebieden zijn wij in die situatie bereid onze plannen uit te breiden. Wanneer het investeringsniveau het toe laat kosteloos, en anders met bijvoorbeeld een eigen bijdrage van de bewoners.”

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN aan het netwerk van Nederland.

Één miljoen

KPN sluit in heel Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen huishoudens op glasvezel aan, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. Uiteindelijk zal KPN overal zijn kopernetwerk vervangen door glasvezel. Voor de consument gebeurt dat in het algemeen zonder dat men daarvoor hoeft te betalen. Met twee derde van alle gemeenten is KPN in gesprek over de aanleg van glasvezel en het is op dit moment in ruim 70 gebieden bezig met de aanleg. Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van diverse providers.

Werkzaamheden glasvezelkabel leggen

Gerelateerde artikelen