KPN NetwerkNL versnelt uitrol glasvezel in Den Haag
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN NetwerkNL versnelt uitrol glasvezel in Den Haag

Begin volgende maand wordt gestart met de aanleg van glasvezel in het Regentessekwartier. Hiermee wordt de uitrol van glasvezel in Den Haag opgeschaald, waarbij voor eind 2021 ten minste 80.000 nieuwe huishoudens worden aangesloten. Daarmee gaat KPN NetwerkNL verder met de aanleg in Den Haag, waarbij Benoordenhout en Ypenburg al eerder werden aangesloten op glasvezel.

De aanleg is onderdeel van de strategie van KPN om de onbetwiste kwaliteitsleider te worden en de digitale snelweg van Nederland verder uit te bouwen, zoals ook door Maximo Ibarra, CEO bij KPN, aangekondigd tijdens een strategie update eind november.

Grote ambitie

De ambitie om veel Nederlandse huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk is een enorme operatie. In de loop van het jaar verwacht KPN NetwerkNL per week gemiddeld 6.500 huishoudens verspreid over heel Nederland op glasvezel aan te sluiten. Om deze ambitie waar te maken is er flink wat werk aan de winkel. In gebieden waar andere partijen ook actief zijn staat KPN NetwerkNL open voor samenwerking in de aanleg om overlast door graafwerkzaamheden voor de gemeente en haar bewoners zoveel mogelijk te beperken. Verspreid over heel Nederland verwacht KPN NetwerkNL tegen het eind van dit jaar gemiddeld in meer dan 50 gebieden tegelijkertijd actief te zijn.

Open netwerk

Annemiek Barendrecht, directeur Netwerkcommunicatie bij KPN NetwerkNL, licht het volgende toe: “KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het vaste netwerk van KPN. Aangezien het een open netwerk is, kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. De aanleg vindt verspreid plaats over heel Nederland. Alle bewoners worden van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.”

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht op onze website. Met de postcodecheck kunnen inwoners de huidige status bekijken.

Aanleg glasvezel

Gerelateerde artikelen