KPN rolt glasvezel uit in Lopik
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN rolt glasvezel uit in Lopik

De aanleg van glasvezel in Lopik is gestart. Met de eerste schop in de grond hebben wethouder Spelt en regiodirecteur van KPN Jeroen van der Jagt het startsein gegeven. In Lopik worden ongeveer 2600 huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. In april 2024 worden de eerste huishoudens al aangesloten.

 

Aannemer Circet gaat voor KPN aan het werk. Het gebied is waterrijk waardoor specifieke boringen nodig zijn om het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Bewoners worden vooraf en tijdens de uitrol van glasvezel geïnformeerd over de werkzaamheden in hun straat.

Wethouder Spelt van de gemeente Lopik: ”In de huidige tijd zijn snelle internetverbindingen er al lang niet meer alleen voor de fun. Naast thuiswerken zien we ook zorg en hulp op afstand steeds meer toenemen. Zeker voor deze digitale zorg zijn snelle en stabiele verbindingen noodzaak. Daarom ben ik verheugd dat KPN een glasvezelnetwerk gaat aanleggen in de gemeente Lopik.”

Jeroen van der Jagt, regiodirecteur van KPN: “Fijn dat we nu met de uitrol van glasvezel in Lopik zijn gestart. KPN vervangt het huidige netwerk voor glasvezel. Het glasvezelnetwerk heeft de toekomst: het is veel energiezuiniger en de capaciteit is bijna oneindig. Met glasvezel zijn de inwoners van Lopik goed voorbereid op de toekomst. We kijken uit naar een prettige samenwerking in deze prachtige waterrijke gemeenschap.”

Stabiel en energiezuinig
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.