KPN sluit metropoolregio-gemeente Wassenaar aan op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN sluit metropoolregio-gemeente Wassenaar aan op glasvezel

Wassenaar wordt aangesloten op supersnel internet. KPN rolt haar glasvezelnetwerk uit in de metropoolregio-gemeente. Bewoners die kosteloos willen worden aangesloten, dienen vooraf toestemming te geven. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden bewoners geïnformeerd. Medio april starten de voorbereidende werkzaamheden in het dorpscentrum. Nadere invulling van de verdere uitrol-planning volgt. 
Aannemer VolkerWessel Telecom voert in opdracht van KPN de werkzaamheden uit. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat inwoners zelf kunnen kiezen bij welke provider zij een glasvezelabonnement afsluiten. Het aansluiten zelf is kosteloos. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2023 afgerond en kunnen nagenoeg alle inwoners van Wassenaar gebruik maken van glasvezel. KPN ziet erop toe dat eventuele overlast tot een minimum beperkt blijft.

Bartho Boer, namens de regiodirectie West Nederland van KPN: “Onlangs hebben we aangekondigd heel Den Haag van glasvezel te voorzien. Maar we gaan door, en willen de hele regio aansluiten op glasvezel. Voor ons is Wassenaar daarom een logisch vervolg. We starten deze maand met de voorbereidingen, zodat we snel kunnen beginnen. Ons enthousiasme om hier aan de slag te gaan, is groot. Wassenaar heeft een rijke historie en met glasvezel is het helemaal klaar voor de toekomst!” 

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
 
Wassenaar wordt aangesloten op supersnel internet. KPN rolt haar glasvezelnetwerk uit in de metropoolregio-gemeente.