Na Amsterdam nu ook glasvezel in Amstelveen
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Na Amsterdam nu ook glasvezel in Amstelveen

KPN heeft de intentie om het glasvezelnetwerk ook in de gemeente Amstelveen aan te leggen. Binnen de plannen worden circa 35.000 huishoudens voorzien van een modern en toekomst vast glasvezelnetwerk. KPN verwacht in 2020 te starten met de aanleg. Voor de bewoners van Amstelveen is de aanleg van glasvezel gratis.

Willem Offerhaus, Directeur Executive relations en special projects van KPN: “KPN is al sinds medio vorig jaar in gesprek met de gemeente Amstelveen over de aanleg van het glasvezelnetwerk. In de gemeente is een aantal glasvezelpartijen actief. Ons beleid is dat wij open staan voor samenwerking met deze partijen, zowel in stedelijk- als buitengebied. We verwachten snel aan de slag te kunnen in Amstelveen."

Buiten de gemeentegrenzen (Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse bos) heeft KPN een overeenkomst met GetNet gesloten. GetNet werkt hier samen met KPN, welke als het netwerk er eenmaal ligt ook het technisch beheer zal uitvoeren. Het gaat hier om circa duizend aansluitingen in het buitengebied.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN NetwerkNL aan het netwerk van Nederland.

KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL houdt zich binnen KPN speciaal bezig met de aanleg van glasvezel. Tot 2022 voorziet KPN één miljoen huishoudens van een glasvezelnetwerk, bovenop de 2,4 miljoen huishoudens die al zijn aangelegd. KPN is op dit op moment in ruim 70 gebieden in Nederland actief met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Als het netwerk is aangelegd kan de consument zelf kiezen voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest. KPNNetwerkNL werkt bij de aanleg samen met gespecialiseerde aannemers. Deze zorgen er in de regel voor dat de glasvezel in één dag wordt aangelegd, inclusief graafwerkzaamheden en herbestrating.

Graafwerkzaamheden glasvezel KPN NetwerkNL