De beste streamingdiensten om nieuwe films te kijken
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

De beste streamingdiensten om nieuwe films te kijken

Kun je niet wachten dat Oscar-winnende drama te kijken? Of die actiefilm waarover je veel mensen hoort? Via steeds meer streamingdiensten kun je nieuwe films kijken. Wij stellen de diensten met het grootste aanbod aan je voor.

Wat zijn streamingdiensten?

Een streamingdienst is een dienst waarmee je films, series of muziek streamt op je televisie, laptop, tablet of smartphone. Meestal werken streamingdiensten met maandelijks opzegbare abonnementen. In ruil voor een vaste prijs kijk of luister je dan onbeperkt naar het aanbod van de dienst. Via zowel een app als in de browser.

Films kijken via streamingdiensten: het komt steeds vaker voor

Wachten tot een film te zien is op tv? Of ‘m toch kijken via een streamingdienst? Steeds meer mensen kiezen voor het laatste. Zo is streamingdienst Netflix inmiddels goed voor 15 procent van ál het wereldwijde internetverkeer.

En eerlijk is eerlijk: echt een verrassing is dat niet. Hoe fijn is het dat je dankzij een streamingdienst baas bent over je eigen tv-gids voor vanavond en dat films niet onderbroken worden door reclames? Je kijkt films op het moment dat jij dat wilt en waar je ook bent. Of dat nou thuis voor de buis is, of op bed met de laptop op schoot.

Nieuwe films kijken via streamingdiensten, hoe zit dat?

Er zijn steeds meer streamingdiensten in Nederland. Goed voor het filmaanbod, want je kunt steeds meer films on-demand kijken en films zijn ook sneller beschikbaar nadat ze in de bioscoop zijn geweest. Toch is er ook een nadeel van het groeiende aantal streamingdiensten. Het aanbod is namelijk steeds verdeelder. De ene dienst heeft bepaalde films wél en de ander niet. Streamingdiensten willen zich van elkaar onderscheiden en daardoor is er niet een alles-in-1 streamingdienst met alle films die je wilt kijken. De vraag is dus: met welke streamingdienst kun je welke film kijken?

Films streamen? Dat kan met deze streamingdiensten

In Nederland kun je via de deze streamingdiensten films kijken. Wij stellen ze aan je voor!

Netflix
Zeg je streamingdienst, dan zeg je Netflix. Voor het kijken van films en series kun je eigenlijk niet om deze streamingdienst heen. Netflix is makkelijk in gebruik en heeft een ontzettend groot aanbod van films en series. Ook produceert het zelf films en series, waardoor het zich écht onderscheidt van andere diensten. Netflix is de eerste maand gratis en kost daarna minimaal € 7,99 per maand.

Videoland
Het wordt ook de Nederlandse Netflix genoemd: Videoland. Hierop zie je alle door RTL geproduceerde films, series en programma’s en Amerikaanse films en series. Videoland is de eerste twee weken gratis en kost daarna € 8,99 per maand. Scroll hier door het aanbod van Videoland.

Amazon Prime
Amazon Prime is wereldwijd de grootste concurrent van Netflix. Deze streamingdienst heeft óók een groot aanbod. En maakt óók zijn eigen films en series. Amazon Prime heet in Nederland ook wel Prime Video en kost € 3,99 per maand. Het is de eerst 30 dagen gratis en je checkt hier het aanbod van Amazon Prime.

NLziet
NLziet is een streamingdienst waarop de meeste programma’s van de grootste Nederlandse tv-zenders te zien zijn. Het kost € 7,95 per maand, maar heeft ook een gratis variant met reclames. Op die manier kun je gratis films streamen. Ideaal om eens uit te proberen!

Google Play Videos en iTunes
Google Play Videos en iTunes zijn streamingdiensten die iets anders werken. Dit zijn meer online videotheken waar je on-demand een film kan huren of kopen. Handig als je niet vaak iets streamt, want op die manier ben je waarschijnlijk goedkoper uit met deze diensten van Google en Apple. Check hier het aanbod van Google Play Videos en het aanbod van iTunes.

In aantocht: Disney+, streamingdienst met alle Disney-films

De kans is groot dat er snel een nieuwe streamingdienst naar Nederland komt: Disney+! Inderdaad, ook Disney komt met zijn eigen streamingdienst. Helaas wordt het aanbod hierdoor nog meer versplinterd, want Disney-films zijn straks alleen nog maar te zien via deze dienst. Aan de andere kant is dit natuurlijk ook weer goed nieuws voor Disneyfilm-fanaten. Kom maar op met Aladin, Mulan én Star Wars. Ja, ook deze films zullen te zien zijn via Disney+.

Zonder te haperen films streamen? Zo doe je dat

Via streamingdiensten kijk je in hoge kwaliteit online films. Tenminste, als je een internetverbinding hebt die snel en betrouwbaar is. Met glasvezel of VDSL van KPN NetwerkNL weet je zeker dat je thuis de verbinding hebt om in topkwaliteit je favoriete films of series te streamen. Doe de postcodecheck om te zien welk type internet en welke snelheid er op jouw adres leverbaar is.

Wist je dat je daarna niet alleen een internetabonnement, maar ook een tv-abonnement kunt afsluiten? Tip: vergelijk tv-providers op hun on-demand aanbod. Veel providers hebben hun eigen on-demand videotheek waarvan je ook films kunt streamen. In de Vergelijker van KPN NetwerkNL kun je hier providers zelfs op uitzoeken! Vergelijken klaar? Streamen maar!

We sluiten Amsterdam aan op glasvezel.