Uitrol van glasvezel in Heerlen gaat in het voorjaar beginnen
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Uitrol van glasvezel in Heerlen gaat in het voorjaar beginnen

Heerlen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. In totaal worden circa 47.500 huishoudens aangesloten op stabiel en supersnel internet. Naar verwachting zijn medio 2026 nagenoeg alle huishoudens aangesloten.

Nadat eerder de samenwerkingsovereenkomst werd getekend, is begonnen met alle voorbereidende werkzaamheden. Eind 2021 zijn de inwoners van Heerlen geïnformeerd over de aankomende werkzaamheden. Hoensbroek wordt als eerste aangesloten. KPN probeert eventueel overlast tot een minimum te beperken.

Heerlen bouwt met KPN aan een betrouwbaar en snel netwerk

Eerder gaf wethouder Charles Claessens van Heerlen al het volgende aan: “Goede data- en internetverbindingen worden steeds belangrijker. Thuis voor onze inwoners, als we programma’s streamen, gamen, maar ook om thuis te werken, te shoppen en contact te hebben met de wereld om ons heen. En zeker ook voor het bedrijfsleven. Daarom is het voor een stad als Heerlen belangrijk dat er gebouwd wordt aan een betrouwbaar en snel netwerk om informatie te versturen.”

Anja Vos- Biemans, Regiodirecteur (KPN) Zuid Nederland: “Vandaag onthullen we het bouwbord in Heerlen. Daarmee wordt het startsein gegeven voor de uitrol van ons glasvezelnetwerk in Heerlen. Daarmee krijgen de inwoners van Heerlen toegang tot supersnel internet. Samen met de gemeente investeren we in een belangrijk, toekomstbestendig fundament.”

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 

KPN gaat Heerlen aansluiten op glasvezelnetwerk

Gerelateerde artikelen