Vlaardingen krijgt glasvezel van KPN
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Vlaardingen krijgt glasvezel van KPN

Gemeente Vlaardingen en KPN hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om de uitrol van glasvezel mogelijk te maken. In totaal worden ongeveer 34.000 woningen/panden aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Door de uitrol van glasvezel kunnen nagenoeg alle inwoners van Vlaardingen gebruikmaken van supersnel internet. Nog dit jaar starten de werkzaamheden  die naar verwachting medio 2024 zijn afgerond.
De werkzaamheden beginnen in de wijken Centrum en Westwijk, daarna volgen de andere wijken waarvan de planning later bekend wordt gemaakt. Buurtbewoners worden vooraf geïnformeerd en er wordt op toegezien dat eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt. In Vlaardingen wordt ongeveer 72 km gegraven en er wordt ruim 200 km aan glasvezelkabels gebruikt.

Vlaardingen en KPN bouwen aan een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk

Wethouder Bart Bikkers: “Wij zijn er blij mee dat we op deze manier de wens van veel Vlaardingers in vervulling kunnen laten gaan. Met ongeveer 200 km glasvezel kunnen straks 34.000 Vlaardingse huishoudens aangesloten worden. Digitalisering speelt een grote rol in onze maatschappij en een snelle en betrouwbare verbinding hoort daar bij!”

Bartho Boer, namens de KPN Regiodirectie: “Vlaardingen ligt aan het water en tegen het groen, met een prachtige historische kern en een rijk verleden. In zo’n stad bouwen aan de toekomst van het internet met een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk is geweldig. Wij investeren met de uitrol van het allerbeste internet in de toekomst van de stad en inwoners. Ik bedank de gemeente voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in KPN.”

80% van Nederland op glasvezel in 2026

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
Vlaardingen krijgt glasvezel van KPN