Wat is het verschil tussen KPN en providers?
Direct naar hoofdinhoud
Glasvezel stories

Wat is het verschil tussen KPN en providers?

Je krijgt onze brief op de mat. Je ziet het logo van KPN. Eerste reactie: dat zal wel reclame zijn. Je leest verder: kosteloze aansluiting op het glasvezelnetwerk. Zijn er echt geen kleine lettertjes? Nee, die zijn er niet. Hoe dat zit, leggen we je uit.

Wij zijn KPN, niet de provider KPN

We delen het logo en een deel van onze naam met KPN. Maar we zijn een onafhankelijk onderdeel van het bedrijf. Bij KPN sluit je een abonnement af voor je telefoon, internet of televisie. Bij ons neem je niets af. Wij zorgen voor de aanleg en het beheer van het glasvezelnetwerk in heel Nederland. Niet meer en niet minder.

Je kiest zelf waar je een abonnement afsluit. Altijd.

Je hoeft voor het gebruik van ons netwerk dus ook geen abonnement bij KPN af te sluiten. Sterker nog: je bepaalt helemaal zelf waar je dat doet. Ons netwerk is open. Daarom kunnen heel veel providers abonnementen aanbieden op ons glasvezelnetwerk. KPN zit daar uiteraard bij. Maar bijvoorbeeld ook Online.nl, Tweak en Youfone. De keuze is aan jou.

Bekijk alle providers

Wij leggen de snelweg aan. De providers vervoeren de data.

Als we op een feestje staan, leggen we het meestal zo uit. Wij leggen de weg aan en houden deze in topconditie. De providers zijn de auto's op de weg die jouw data vervoeren.
Snelweg
Providers

Zijn er dan echt geen verschillen tussen de providers?

Verschillen zijn er zeker. Maar daar hebben wij geen invloed op. Wij zorgen alleen voor een stabiel netwerk. Wat is de snelheid van je internet, wat betaal je en welke extra’s krijg je? Dat ligt aan het abonnement dat je afsluit bij je provider.

Bekijk andere verhalen