Voordelen van glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Glasvezel stories

De voordelen van glasvezel

Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst

Het snelste, betrouwbaarste internet van vandaag dat ook morgen al je apparaten de hoogste internetsnelheid biedt. Dát is het grote voordeel van glasvezel. Welke voordelen biedt dit netwerk je nog meer? En hoe ontdek je of ook jij glasvezel kunt krijgen? Na het lezen van dit artikel weet je het allemaal.

Zo maakt glasvezel het verschil 

Glasvezel heeft veel voordelen. Nederlandse internetters profiteren hier voor een groot deel al van, omdat alle hoofdkabels van het Nederlandse internetnetwerk al van glasvezel zijn. Bij huizen zonder glasvezelinternet is vaak alleen het stukje van de straatkast tot de meterkast nog niet van glasvezel. En juist daar maakt glasvezel ten opzichte van de kabel en VDSL het verschil. Daarom lees je hieronder de voordelen van 100 procent glasvezel!

1. Een toekomstbestendig netwerk

Met je eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN, haal je het snelste en meest stabiele internet in huis. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Glasvezel groeit namelijk met je mee. Ons internetgebruik neemt nog steeds toe, en alleen glasvezel kan deze vraag aan. Dit netwerk heeft de hoogste snelheden en de absolute topsnelheid van glasvezel is zelfs nog onbekend. Daarom doe je met glasvezel van KPN online alles wat je wilt.
Voordelen van glasvezel

2. Een betrouwbaar en stabiel netwerk 

Met glasvezel haal je snel internet in huis dat ook stabiel is. Het volledig nieuwe netwerk is veel stabieler dan andere netwerken, oftewel: optimale ‘uptime’! Bovendien biedt glasvezel een stabiele verbinding voor al je apparaten. Ook als je op het ene apparaat downloadt, kun je op het andere toestel zonder te haperen streamen of online gamen. Daarnaast is glasvezel minimaal afhankelijk van weersomstandigheden. Een blikseminslag kan bijvoorbeeld geen storing veroorzaken. Ook is glasvezel niet gevoelig voor corrosie en radiofrequentie. Zo blijf je, met al je apparaten, altijd verbonden.

3. Glasvezel is voor iedereen 

Toegang tot een snelle internetverbinding is wat ons betreft een basisbehoefte. Glasvezel is daarvoor dé aangewezen techniek. In heel Nederland sluit KPN steden, dorpen, buurten, wijken en straten aan op glasvezel. Waar glasvezel ligt? Wie weet ook bij jou in de straat? Doe daarvoor de postcodecheck om te zien of jij ook glasvezel hebt of krijgt.