VvE wachttijd
Direct naar hoofdinhoud
Glasvezel stories

We overleggen met de VvE of verhuurder om je gebouw aan te sluiten op glasvezel

Hoogbouw

Woon je in een hoogbouwpand? Dan hebben we toestemming nodig van je Vereniging van Eigenaren (VvE) of de verhuurder voordat we je gebouw aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Nieuwsgierig naar hoe we te werk gaan? Je leest er hier meer over. Ook spraken we met Paula, voorzitter van een VvE, over haar ervaringen met de aanleg van glasvezel.


In een hoogbouwpand leggen we de glasvezel door de gemeenschappelijke ruimtes. Zo kunnen we alle woningen in het gebouw op glasvezel aansluiten. We maken een afspraak met de contactpersoon van het gebouw. Dan komen we langs om te kijken op welke manier we het gebouw het beste aan kunnen sluiten op ons glasvezelnetwerk. Dit willen we natuurlijk zo goed mogelijk doen. Met zo min mogelijk overlast voor de bewoners.

Afspraak met de contactpersoon

We weten niet altijd meteen wie de contactpersoon of voorzitter van de VvE is. Daarom krijgen de bewoners soms een brief met de vraag om de gegevens van de contactpersoon aan ons door te geven. Zo kunnen we de contactpersoon vinden en bellen voor een afspraak.

Paula is voorzitter van de VvE in haar gebouw in Groningen Zuid:

“Ik werd gebeld door KPN om een afspraak te maken. Er kwam iemand van de aannemer langs om te kijken hoe ons gebouw het beste kon worden aangesloten. Ik en de meeste bewoners hadden wel interesse in glasvezel. Maar vroegen ons wel af wat voor werkzaamheden er allemaal bij kwamen kijken. Dat heb ik tijdens dat bezoek met de aannemer besproken en vastgelegd. Ik was blij dat me goed werd uitgelegd wat er ging gebeuren. Ik heb het plan van aanpak van de aannemer besproken op de algemene ledenvergadering voordat ik getekend heb. En gelukkig ging iedereen akkoord!”

MKB

Kiezen voor glasvezel

Als de VvE of verhuurder toestemming heeft gegeven, komen we terug om de woningen in het gebouw aan te sluiten. We vragen bewoners om hun e-mailadres door te geven. Zodat we een afspraakvoorstel kunnen sturen om het glasvezelkastje in huis te monteren. We hebben dus toestemming van de VvE of verhuurder nodig om het gebouw aan te sluiten op glasvezel. Als bewoner kies je daarna of je een internetabonnement afsluit en bij welke aanbieder.

Bekijk andere verhalen