Wat kost glasvezel?
Direct naar hoofdinhoud
Glasvezel stories

Wat kost glasvezel?

Je hebt het waarschijnlijk al gelezen of gehoord: wij sluiten je woning gratis aan op ons glasvezelnetwerk. Hoe kan dat? Zijn er uitzonderingen? En wat moet je wél betalen? We leggen het uit. 

Je betaalt niet voor je glasvezelaansluiting

Van de straat die opengaat tot het glasvezelaansluitpunt dat we in je huis monteren: je betaalt er niets voor. Het enige wat je hoeft te doen, is op tijd je gegevens doorgeven. Dat laatste is belangrijk. Zo kunnen we contact met je opnemen voor de werkzaamheden in en rond je huis. We sluiten dan iedereen in de buurt tegelijk aan op ons netwerk. Wel zo makkelijk. 

Goed om te weten: we komen later nog een keer terug in je buurt om ons kopernetwerk definitief uit te zetten. Internetten, tv-kijken en bellen kan dan alleen nog maar met een glasvezelaansluiting.

Waarom we je aansluiten op onze kosten

De aanleg van ons netwerk is een enorme operatie. We sluiten honderdduizenden huizen per jaar aan. Dat kost natuurlijk geld. Veel geld zelfs. Toch sluiten we je op onze kosten aan, omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot supersnel internet. Ook betalen providers ons om hun glasvezelabonnement aan te bieden op ons netwerk.

Soms betaal je een eigen bijdrage 

  1. Je besluit later dat je een glasvezelabonnement wilt. Dat abonnement vraag je aan bij een provider. Wij krijgen dan de opdracht om je alsnog aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Meestal betaalt je provider ons daarvoor. Sommige providers vragen jou om een bijdrage.

  2. Heel soms ligt een woning of gebouw erg ver van de andere huizen die we aansluiten. We sluiten die woning dan niet aan omdat het te duur is. Gelukkig komt dat bijna nooit voor. Is dit bij jou toch zo? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. We sturen je daarna een offerte met de kosten voor een aansluiting.

  3. Wil je een extra glasvezelaansluiting in je woning? Dan betaal je meestal een eigen bijdrage. 

Je betaalt wel voor je glasvezelabonnement 

Wil je internetten, tv-kijken of bellen via ons glasvezelnetwerk? Dan heb je een abonnement nodig. Dat abonnement sluit je af bij een provider. Je betaalt daar abonnementskosten voor. Hoeveel dat is, verschilt per provider en het soort abonnement dat je kiest. Goed om te weten: je bent niet verplicht om een abonnement af te sluiten als je een glasvezelaansluiting krijgt.

 

Dus, wat kost glasvezel jou?

  • Onze werkzaamheden zijn gratis. Je betaalt dus niets voor een glasvezelaansluiting.
  • Je betaalt wel abonnementskosten voor internet, tv en bellen aan een provider. Je kiest altijd zelf welk abonnement je wilt.
Glasvezel

Bekijk andere verhalen