Duurzaamheid | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Een duurzaamnetwerk

Ons netwerk is klimaatneutraal

Het netwerk dat we aanleggen en beheren bestaat uit tienduizenden objecten, waarvan ruim 20.000 objecten een stroomaansluiting hebben. Hiermee zijn we ons bewust van de impact die we hebben op de Nederlandse samenleving. Gelukkig is het netwerk sinds 2015 klimaatneutraal. Dat wil zeggen dat het niet bijdraagt aan klimaatverandering. Dat is mooi, maar daar houdt onze ambitie niet op.
KPN Netwerk over duurzaamheid - Windmolens en groen B
KPN Netwerk over duurzaamheid - Zonnepanelen en groen

Minder energie

We houden ons dagelijks bezig met vraagstukken rondom de transitie naar duurzame energie. Wind- en zonne-energie zijn de toekomst, maar wat gebeurt er als er geen wind waait of geen zon schijnt? Zonder stroom is er namelijk geen netwerk. Gelukkig zijn hier oplossingen voor, zoals opslag in batterijen of waterstofcellen.

Minder grondstoffen

Voor ons netwerk gebruiken we allerlei grondstoffen; van de kabels in de grond, tot de aansluiting bij u thuis. We proberen de levensduur van deze grondstoffen te verlengen. Dat wil zeggen dat we zo min mogelijk nieuwe grondstoffen aanschaffen en zo veel mogelijk hergebruiken. Dit noemen we ook wel circulariteit.
Alle klimaatdoelstellingen
KPN Netwerk over duurzaamheid - Gras en blauwe lucht
KPN Netwerk over duurzaamheid - Windmolens en groen A

Samen kom je verder

De Nederlandse infrastructuur bestaat uit veel meer onderdelen dan ons netwerk, daarom werken we op veel vlakken samen met andere infrastructuurbeheerders. Samen met Enexis, ProRail, Alliander, Gasunie, Tennet en Rijkswaterstaat vormen we het Platform Groene Netten. Ons doel is om samen ons energieverbruik te verminderen, ons energieverbruik te vergroenen en de circulaire economie te versnellen.

Naar Het Platform Groene Netten