We nemen het glasvezelnetwerk van Primevest over
Direct naar hoofdinhoud

We nemen het glasvezelnetwerk van Primevest over

KPN neemt de glasvezelnetwerken van Primevest Capital Partners over. Het gaat in totaal om 127.000 adressen in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Wouter Stammeijer van KPN legt uit wat dit betekent. 

Wouter Stammeijer: “Deze overname is een welkome aanvulling op ons bestaande glasvezelnetwerk. Het is in lijn met onze strategie en doelstelling om circa 80% van Nederland voor eind 2026 van glasvezel te voorzien. We hebben nu op circa 4 miljoen adressen ons kopernetwerk vervangen door glasvezel. De komende jaren richten we ons volledig op het afmaken van deze klus.” 

Wat is het grootste voordeel voor klanten in deze gebieden? 

Keuzevrijheid! Het netwerk van KPN is een open netwerk. Dat betekent dat naast KPN ook andere providers van telecomdiensten hun diensten over dit netwerk kunnen leveren. En je dus kunt kiezen bij welke provider je internetdiensten afneemt. Maak je al gebruik van de glasvezelaansluiting en verander je niet provider? Dan merk je niets van deze overname.

Wordt er nog gegraven in Segbroek?  

Nee, dat is niet meer nodig. Het glasvezelnetwerk van Primevest ligt er al. Dit netwerk moeten we nog wel aanpassen om er een open netwerk van te maken. Dat betekent dat veel providers hun diensten kunnen aanbieden over het netwerk. De straat hoeft hiervoor niet open. 

Ik maak al gebruik van mijn glasvezelaansluiting. Verandert er iets voor mij? 

De diensten die je nu afneemt, lopen gewoon door. Ook na de overname van Primevest kun jij deze diensten blijven gebruiken. Wel kun je in de toekomst kiezen uit meerdere aanbieders van glasvezelinternet, zoals KPN. 

Ik heb wel een aansluiting in mijn huis maar ik heb nog geen glasvezelabonnement  

De aansluiting die nu al in jouw woning zit, kun je straks gebruiken. We moeten aanpassingen doen op ons netwerk zodat meer providers, waaronder KPN, hun diensten kunnen aanbieden op dit netwerk. We verwachten dat dit nog enkele maanden duurt. Een overzicht van de providers vind je op netwerk.kpn.com/providers

Ik heb nu een koperaansluiting met een internetabonnement. Wordt mijn abonnement automatisch omgezet naar een glasvezelabonnement? 

We moeten eerst aanpassingen doen op het glasvezelnetwerk. Als dat klaar is, dan ontvang je een brief hoe je het abonnement kunt omzetten naar een glasvezelabonnement. En wat je daarvoor moet doen. 

Moet ik betalen als ik een aansluiting wil laten monteren in mijn woning wanneer het netwerk is aangepast om te gebruiken? 

Nee, de aansluiting op ons glasvezelnetwerk is kosteloos. Je betaalt hier niets voor. 

Verder lezen