Boskoop krijgt glasvezel van KPN NetwerkNL
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Boskoop krijgt glasvezel van KPN NetwerkNL

De gemeente Alphen aan den Rijn en KPN NetwerkNL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin is vastgelegd dat Boskoop wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. In totaal worden bijna 6.000 huishoudens en bedrijven voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting starten de werkzaamheden medio 2021.

Gert-Jan Schotanus, Wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn: “Snel internet wordt steeds belangrijker voor de inwoners en bedrijven in onze gemeente. Waar dit in de plaats Alphen aan den Rijn al een aantal jaar beschikbaar is, was dit in Boskoop nog niet het geval. Daarom ben ik blij dat KPN heeft toegezegd volgend jaar te starten met de aanleg van het netwerk in Boskoop.”

“Glasvezel biedt nu al de internetcapaciteit- en snelheid die we in de toekomst thuis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn waardoor we in 2021 van start kunnen met de werkzaamheden in Boskoop,” aldus Willem Offerhaus, Directeur Regiodirectie van KPN. Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. Wanneer de werkzaamheden volgend jaar starten worden bewoners van Boskoop tijdig geïnformeerd.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert supersnel internet. Het is de meest stabiele en toekomstbestendige technologie. Omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van elektriciteit verliest het signaal onderweg nauwelijks snelheid. De komende jaren blijft het datagebruik in Nederland groeien, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Glasvezel is daarvoor de beste technologie, omdat de downloadsnelheden en de steeds belangrijker wordende uploadsnelheden beiden hoog zijn.

Glasvezelkabel wordt aangelegd met werkzaamheden in de wijk