Gemeente Sluis en KPN slaan handen ineen voor uitrol glasvezel in Oostburg en Breskens
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Gemeente Sluis en KPN slaan handen ineen voor uitrol glasvezel in Oostburg en Breskens

Gemeente Sluis heeft een samenwerkingsovereenkomst met KPN getekend waarin de ambities zijn vastgelegd om de kernen Oostburg en Breskens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De voorbereidende werkzaamheden beginnen komend najaar. Eind 2023 zijn de werkzaamheden afgerond. 
Aannemer Selecta zal in opdracht van KPN ruim 5.000 woningen voorzien van een kosteloze aansluiting op het glasvezelnetwerk. De bewoners hebben vervolgens de keuze uit meerdere aanbieders voor een glasvezel-abonnement. Met de uitrol van glasvezel wordt geïnvesteerd in de digitale toekomst van inwoners van Oostburg en Breskens.

Gemeente Sluis en KPN bouwen aan een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk

Wethouder Marianne Poissonnier - Dekker. “De afgelopen twee jaar hebben ons duidelijk laten zien dat snel en stabiel internet van belang is. Of het nu om thuiswerken gaat of les volgen op afstand: veel communicatie verloopt online. Om dit te realiseren is een betrouwbare verbinding nodig. De gemeente Sluis is dan ook erg blij met deze samenwerking met KPN.”

Anja de Vos- Biemans, Regiodirecteur Zuid-Nederland KPN: “Gemeente Sluis heeft een rijke historie en liep in 1908(!) voorop bij de introductie van de koopzondag. Nu in 2022 hoort de gemeente ook bij de voorhoede, namelijk bij de uitrol van snel en stabiel internet. Met de uitrol van glasvezel wordt geïnvesteerd in de digitale toekomst van de Zeeuwse gemeente Sluis. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
 

Gerelateerde artikelen