KPN gaat glasvezel aanleggen in gemeente Kapelle
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

KPN gaat glasvezel aanleggen in gemeente Kapelle

In de gemeente Kapelle start KPN binnenkort met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op 29 juni zal KPN het kopernetwerk in Kapelle vervangen door een toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Op verzoek van de gemeente wordt in Schore gestart omdat daar nog geen glasvezel ligt. Daarna volgen Wemeldinge en Kapelle. In totaal zullen bijna 5500 huishoudens en bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel van KPN.
Jon Herselman, wethouder Kapelle
Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle is verheugd over de komst van glasvezel: "We zijn blij dat in de gemeente Kapelle nu ook glasvezel van KPN komt. Onze inwoners en ondernemers kunnen nu kiezen tussen verschillende aanbieders, en zijn daardoor zeker van een goede internetverbinding. Ook na de coronapandemie zijn er nog veel mensen die (deels) thuiswerken en onze kinderen communiceren bijna alleen maar digitaal. Daarom is een sterk en stabiel netwerk van belang.".
 
Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN
Met de komst van glasvezel van KPN kunnen de inwoners van Kapelle genieten van een snelle en betrouwbare internetverbinding. Jeroen van der Jagt, regiodirecteur bij KPN, benadrukte het belang van deze investering: "KPN verheugt zich om de glasvezeluitrol in de gemeente Kapelle te starten, waarmee we een snelle en betrouwbare internetervaring bieden aan de inwoners. Met ons toekomstbestendig glasvezelnetwerk streven we ernaar om de gemeente te voorzien van de connectiviteit die nodig is om te gedijen in de digitale wereld. Samen bouwen we aan een slimmere en meer verbonden toekomst."
 
Na 2026 door
KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf Glaspoort van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Op kpnnetwerk.nl/planning is te vinden waar KPN nog meer onderzoek doet voor de aanleg van glasvezel. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.
 
Stabiel en energiezuinig
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 
KPN glasvezel in Kapelle

Gerelateerde artikelen