Aanleg glasvezel in Heinkenszand
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Aanleg glasvezel in Heinkenszand


KPN heeft een overeenkomst ondertekend met de gemeente Borsele over de aanleg van glasvezel in deze gemeente. Woensdag 14 maart werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. KPN start in het 3ekwartaal met de aanleg van glasvezel. Het doel is om aan het eind van het jaar Heinkenszand te hebben aangesloten op glasvezel.

De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Selecta. Het project zit nog in de voorbereidende fase. Vanaf augustus worden de bewoners van Heinkenszand geïnformeerd over de start van de werkzaamheden.

Snel en gemakkelijk toegang tot internet

Wethouder Arno Witkam: ‘Met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in onze gemeente geven we iedereen de kans om mee te doen in de digitale wereld. Zo heeft elke inwoner snel en gemakkelijk toegang heeft tot internet voor nu en in de toekomst. Hiermee vergroten we de technologische mogelijkheden in onze gemeente en daar ben ik als wethouder blij mee’.

Cor Wiggelman, Regiodirecteur van KPN: "Ik ben trots om onze betrokkenheid bij de gemeente Borsele aan te kondigen, waar we investeren in de toekomst door middel van glasvezeluitrol. In een regio die een cruciale rol speelt in de energietransitie, zien wij het als onze verantwoordelijkheid om een digitale infrastructuur te creëren die niet alleen sneller en robuuster is, maar ook veiliger, socialer en duurzamer. Door te streven naar een beter internet, verbinden we niet alleen mensen, maar ook de maatschappij en mogelijkheden, en dragen we bij aan een bloeiende toekomst voor iedereen."

 

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

wethouder en regiodirecteur

Gerelateerde artikelen