De voordelen van glasvezel | Het KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Voordelen vanGlasvezel

Doe de postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in. Dan zie je direct of je glasvezel hebt of krijgt.

Voordelen van glasvezel

Het snelste, betrouwbaarste internet van vandaag dat ook morgen al je apparaten de hoogste internetsnelheid biedt. Dát is het grote voordeel van glasvezel. Welke voordelen biedt dit netwerk je nog meer? En hoe ontdek je of ook jij glasvezel kunt krijgen? Na het lezen van dit artikel weet je het allemaal.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een type internetnetwerk waarmee je data met de snelheid van het licht uitwisselt. Dit gaat met vezels van glas die zo dun zijn als een haar. Deze techniek werd ruim vijftig jaar geleden ontdekt en sinds de jaren ’90 liggen er in Nederland al glasvezelnetwerken. Het ‘klinkt’ misschien alsof glasvezel nieuw is. Integendeel, de kwaliteit ervan is al tientallen jaren bewezen. Nu is KPN druk bezig om tot en met 2021 meer dan 1 miljoen huishoudens extra aan te sluiten op dit supersnelle, betrouwbare en stabiele internetnetwerk.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel heeft veel voordelen. Nederlandse internetters profiteren hier voor een groot deel al van, omdat alle hoofdkabels van het Nederlandse internetnetwerk al van glasvezel zijn. Bij huizen zonder glasvezelinternet is vaak alleen het stukje van de straatkast tot de meterkast nog niet van glasvezel. En juist daar maakt glasvezel ten opzichte van de kabel en VDSL het verschil. Daarom lees je hieronder de voordelen van 100 procent glasvezel!

De kabel in de grond bij de glasvezelaanleg

1. Een toekomstbestendig netwerk

Met je eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN, haal je het snelste en meest stabiele internet in huis. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Glasvezel groeit namelijk met je mee. Ons internetgebruik neemt nog steeds toe, en alleen glasvezel kan deze vraag aan. Dit netwerk heeft de hoogste snelheden en de absolute topsnelheid van glasvezel is zelfs nog onbekend. Daarom doe je met glasvezel van KPN online alles wat je wilt.

2. Een betrouwbaar en stabiel netwerk

Met glasvezel haal je snel internet in huis dat ook stabiel is. Het volledig nieuwe netwerk is veel stabieler dan andere netwerken, oftewel: optimale ‘uptime’! Bovendien biedt glasvezel een stabiele verbinding voor al je apparaten. Ook als je op het ene apparaat downloadt, kun je op het andere toestel zonder te haperen streamen of online gamen. Daarnaast is glasvezel minimaal afhankelijk van weersomstandigheden. Een blikseminslag kan bijvoorbeeld geen storing veroorzaken. Ook is glasvezel niet gevoelig voor corrosie en radiofrequentie. Zo blijf je, met al je apparaten, altijd verbonden.

3. Glasvezel is voor iedereen

Toegang tot een snelle internetverbinding is wat ons betreft een basisbehoefte. Glasvezel is daarvoor dé aangewezen techniek. In heel Nederland sluit KPN steden, dorpen, buurten, wijken en straten aan op glasvezel. Waar glasvezel ligt? Wie weet ook bij jou in de straat? Doe daarvoor de postcodecheck bovenaan deze pagina om te zien of jij ook glasvezel hebt of krijgt.