Glasvezelcheck: dit moet je erover weten! | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Zo kom je erachter of jouw huis aangesloten is op glasvezel

Doe de postcodecheck

Vul jouw postcode en huisnummer in. En zie direct of je glasvezel hebt of krijgt.
de geul voor glasvezel

Glasvezelcheck: zo weet je of jij glasvezel hebt

Wil je weten of je thuis glasvezel hebt? Of wanneer je glasvezel krijgt? Met de glasvezelcheck van KPN Netwerk weet je in 1 minuut welk type internet er op jouw adres beschikbaar is. En of je adres op de planning staat voor glasvezel. Na het lezen weet je alles over deze postcodecheck!

Wat is een glasvezelcheck?
Met de glasvezelcheck van KPN Netwerk weet je in 1 minuut of jouw huis is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Je checkt hiermee namelijk welk type internet er op jouw adres leverbaar is en of er werkzaamheden aan het netwerk op de planning staan. Uit de glasvezelcheck kan dus ook naar voren komen dat je een ander type internet hebt, zoals VDSL. De glasvezelcheck noemen we ook wel een postcodecheck, omdat je je postcode invoert.

Waarom moet ik een glasvezelcheck doen?

Je doet de glasvezelcheck als je wilt weten welk netwerk je hebt. De glasvezelcheck is ook een makkelijke manier om snel meer info te krijgen over (mogelijke) werkzaamheden aan het netwerk in jouw wijk. Voor het einde van 2021 willen we namelijk 1 miljoen extra woningen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Misschien zit jouw woning hier dus ook tussen!

Via de glasvezelcheck kom je hierover meer te weten. Ook handig: je kunt je dan inschrijven voor onze netwerkupdates. Zo weet je straks als eerste als jouw wijk op de planning staat voor glasvezel of een verbetering van het kopernetwerk.

Hoe werkt de glasvezelcheck van KPN Netwerk?
Het mooie aan onze glasvezelcheck? Hij duurt maar 1 minuut! Je weet dus meteen wat de status is voor jouw woning, welk type internet je kunt nemen en of er werkzaamheden op de planning staan. Wacht dus niet en voer bovenaan deze pagina je postcode in. Daarna zoeken we je postcode op in onze database. Jij ziet dan welk netwerk je hebt en of er werkzaamheden gepland staan.

Ik heb de glasvezelcheck gedaan, en nu?

De uitkomst van de glasvezelcheck kan voor iedereen anders zijn. Hieronder staan de belangrijkste uitkomsten.

Je hebt glasvezel!
Jouw woning beschikt over een glasvezelaansluiting! Hiermee heb je toegang tot het meest betrouwbare en stabiele netwerk van Nederland. Dit betekent dat je ook in de toekomst het snelste en stabielste internet hebt.

Je hebt een combinatie van glasvezel en koper
Goed nieuws! Met deze uitslag heb je internet via ons betrouwbare VDSL-netwerk. Dit is glasvezel tot aan de wijk. Alleen het korte stukje van de straatkast naar jouw aansluiting is nog van koper. Maar dan wel koper dat de allernieuwste technieken gebruikt, zoals pairbonding en vectoring. Hierdoor wordt de verbinding optimaal benut en is dit netwerk steeds sneller en stabieler.

Je hebt koper
Deze uitkomst betekent dat je internet via het kopernetwerk. In veel gebieden is dit netwerk nog voldoende voor de mogelijkheden van vandaag. We zijn wel in heel Nederland bezig om dit kopernetwerk te verbeteren waar dat kan. Zo krijgt iedereen in Nederland toegang tot de best mogelijke verbinding. Met deze uitkomst kun je je inschrijven voor onze netwerkupdates. Zo blijf je op de hoogte.

Ik wil glasvezel, wat kan ik doen?
Heb je nog geen glasvezel, maar wil je dat wel graag? Het beste dat je dan kunt doen is je interesse aangeven door je in te schrijven voor updates hierover. Op die manier krijgen wij een goed beeld van de interesse in glasvezel bij jou in de wijk. Schrijf je in voor onze netwerkupdates.