Wat kost glasvezel? | Het KPN netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Wat kostglasvezel?

Doe de postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in. Dan zie je direct of je glasvezel hebt of krijgt.

Wat kost glasvezel van KPN?

Wat kost glasvezel? KPN sluit woningen gratis aan op glasvezel. Ontdek hier hoe we jouw gratis glasvezelaansluiting bekostigen.

Glasvezel is krachtig internet: de snelste én stabielste verbinding met nieuwe mogelijkheden voor je huis. Wat kost glasvezel? KPN sluit je woning gratis aan op het open glasvezelnetwerk. Het aansluiten kost je dus niets. De enige voorwaarde? Dat je toestemming geeft zodat we jouw woning kunnen aansluiten.

Gratis glasvezel: alleen als je op tijd toestemming geeft

We vragen je toestemming omdat we in en om jouw woning werkzaamheden gaan uitvoeren. Zoals het installeren van het glasvezelaansluitpunt. Zonder toestemming mogen we dit niet doen en kunnen we je woning niet aansluiten op glasvezel. Zodra bekend is dat jouw wijk glasvezel krijgt, sturen we snel een brief over toestemming geven.

Belangrijk: geef op tijd toestemming. Doe dit voordat de werkzaamheden in de straat beginnen. Toestemming geven is in 1 minuut gebeurd en zo kost glasvezel dus niets.

 

Wat als je niet op tijd toestemming geeft?


Als je niet op tijd toestemming geeft, moet je mogelijk tóch betalen voor je glasvezelaansluiting. Er moeten dan speciaal voor jouw adres werkzaamheden uitgevoerd worden. Om je hiervan een beeld te geven:

Bij het te laat geven van toestemming moet de straat speciaal voor jou worden opengebroken om de glasvezelkabel van de straat naar jouw woning aan te leggen.
Er moet speciaal voor jou een monteur langskomen om het glasvezelaansluitpunt in je woning te installeren.
Als je op tijd toestemming geeft, doen we dit op dezelfde dag als de rest van de woningen die toestemming gaven. Daarom kunnen we je gratis aansluiten op glasvezel. Geef je te laat toestemming? Dan kost glasvezel mogelijk tóch geld. Goed om te weten: het geven van toestemming verplicht je tot niets. Je bent daarna dus niet verplicht een abonnement hiervoor af te sluiten.

Hoe bekostigt KPN de aanleg van glasvezel?


KPN legt in heel Nederland een open glasvezelnetwerk aan. Onze ambitie? Tot 2021 1 miljoen huishoudens aansluiten op dit nieuwe netwerk dat nieuwe mogelijkheden biedt. Een grote klus die veel geld kost.

Toch sluiten we jouw woning gratis aan op glasvezel. Omdat glasvezel het netwerk van vandaag én de toekomst is. En omdat we willen dat Nederland voorop blijft lopen met internet. Hoe bekostigen we dit? De provider bij wie jij een abonnement afsluit, betaalt voor jouw gebruik van ons netwerk. Op die manier kunnen we jouw woning gratis aansluiten op glasvezel. En betaal jij dus niets voor je aansluiting.

Ook gratis glasvezel? Zo check je het!


Stap voor stap sluit KPN 1 miljoen huishoudens aan op glasvezel. Benieuwd of jouw woning al op de planning staat? Doe dan de postcodecheck.