In 5 stappen glasvezel: zo sluiten we je woning aan | Het KPN netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Zo sluiten wij jouw woning aan opglasvezel

Doe de postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in. Dan zie je direct of je glasvezel hebt of krijgt.
Goed nieuws! Jouw wijk wordt aangesloten op glasvezel. En daarmee heb je krachtig internet binnen handbereik: een snelle, stabiele verbinding die met je meegroeit. KPN gaat daarvoor de komende periode hard voor je aan het werk. Daarvoor komen we ook bij jou langs. Lees hier wat we gaan doen, waarom we ook bij jou aanbellen én waarom het belangrijk is dat je dan thuis bent.

In het kort sluiten we je in vijf stappen aan op je eigen gratis glasvezelaansluiting:
  • Stap 1: je geeft gratis en vrijblijvend toestemming voor een glasvezelaansluiting voor jouw woning
  • Stap 2: de glasvezelvoorbereider komt langs om samen met je te bepalen waar in huis het glasvezelaansluitpunt komt. Belangrijk: zorg dat je thuis bent!
  • Stap 3: we sluiten je straat aan op glasvezel
  • Stap 4: we trekken de glasvezelaansluiting door tot aan je woning
  • Stap 5: op afspraak komt onze monteur langs om het glasvezelaansluitpunt in je woning te installeren

Stap 1: je geeft gratis en vrijblijvend toestemming voor een glasvezelaansluiting voor jouw woning

Yes! Jouw wijk krijgt glasvezel. Krachtig internet dat met je meegroeit naar de mogelijkheden van morgen. Zodra dit nieuws bekend is ontvang je snel van ons een brief. In de brief staat een toestemmingscode. Die sturen we je omdat je ons toestemming moet geven. We gaan in en om je huis aan het werk om je op glasvezel aan te sluiten. Zonder je toestemming mogen we dit natuurlijk niet doen. Vandaar dat we je dit meteen vragen. Toestemming geven is in 1 minuut gebeurd. Daarna krijg je gratis en vrijblijvend je eigen glasvezelaansluiting.

Geef je toestemming? Dan kun je door naar stap 2. Geef je geen toestemming? Dan sluiten we jouw woning niet aan op glasvezel. Zonde, want we zoals we al zeiden: dit is gratis en geheel vrijblijvend. Als je toestemming geeft, ben je niet verplicht een glasvezelabonnement af te sluiten. Bovendien verhoogt een glasvezelaansluiting de waarde van een koophuis. Geef je te laat toestemming? Dan moet je mogelijk betalen voor je glasvezelaansluiting, omdat er dan speciaal en alleen voor jou werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Lees hier alle ins en outs over toestemming geven.

Stap 2: locatie van glasvezelaansluitpunt bepalen

In stap 2 komt de glasvezelvoorbereider van KPN bij je langs. Jullie gaan samen bepalen waar in huis het glasvezelaansluitpunt komt. Dit doen we het liefst voordat we je woning aansluiten. Het is belangrijk dat je opendoet.

Waarom komt KPN thuis bij je langs?

Een glasvezelvoorbereider van KPN komt thuis bij je langs. Dat moet, want hij bepaalt samen met je de beste plek voor het glasvezelaansluitpunt in je huis. Alleen dan kunnen we je woning aansluiten op glasvezel. Het is dus belangrijk dat je thuis bent en de deur opendoet als de glasvezelvoorbereider aanbelt. Zorg daarom dat er iemand die dag thuis is.

Goed om te weten: onze glasvezelvoorbereiders kunnen zich altijd legitimeren en komen elke dag door heel Nederland over de vloer. Hun ervaring? In de meeste gevallen komt het glasvezelaansluitpunt in de meterkast of op de plek waar andere kabels ook het huis binnenkomen. Zorg ervoor dat de meterkast toegankelijk is, zodat de voorbereider de kast makkelijk en snel kan inspecteren. Zo duurt een bezoekje vaak maar een paar minuten.

Ik was niet thuis, wat nu?

Als je niet thuis was toen de glasvezelvoorbereider aan de deur was, krijg je een kaartje in de bus. Hierop staat een telefoonnummer. Bel dit om een nieuwe afspraak te maken. Je kan ook een terugbelverzoek indienen via onze website, dan komt het ook goed!

Stap 3: straat aansluiten op glasvezel

De voorbereidingen zijn getroffen: bij stap 3 begint het échte werk. We starten met graafwerkzaamheden in je wijk om je straat aan te sluiten op glasvezel. Dit doen we door glasvezelkabels van de wijkcentrale naar je straat aan te leggen.

Heb je tijdens de werkzaamheden vragen? Dan kun je terecht bij het glasvezelinformatiepunt in je wijk. Goed om te weten: voor de aanleg van glasvezel in je straat gebruiken we de meest innovatieve technieken. Nederland loopt hierin voorop en dit demonstreren we met de aanleg in jouw wijk. Dankzij deze technieken ondervind je tijdens de werkzaamheden zo min mogelijk overlast. Ja, de stoep gaat in de meeste gevallen open. Maar die is voor het einde van de dag ook weer dicht.

Stap 4: glasvezelkabel doortrekken tot je woning

Zodra de straat is aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN is je woning aan de beurt. Hiervoor trekken we een glasvezelkabel van de straat door tot vlak bij je woning. Ook hiervoor gebruiken we de modernste technologieën. We ‘schieten’ ondergronds de glasvezelkabel richting je woning, want op die manier hoeven we niet in je tuin te graven. De graafwerkzaamheden die we om je huis verrichten hebben het formaat van maximaal een stoeptegel. Zodra we klaar zijn zie je vrijwel niets meer van de werkzaamheden. Het enige dat je ziet is de oranje glasvezelkabel die vlakbij je woning uit de grond omhoog steekt. Daar gaat de monteur in stap 5 mee aan de slag!

Stap 5: installeren glasvezelaansluitpunt

We zijn er bijna! Maar nog niet helemaal. Bij stap 5 komt onze glasvezelmonteur op afspraak bij je langs om de glasvezelkabel door te trekken naar je woning. Zijn opdracht? Het glasvezelaansluitpunt in je woning installeren op de plek die je samen met de glasvezelvoorbereider bij stap 2 hebt bepaald. Onze glasvezelmonteurs sluiten dagelijks talloze woningen op glasvezel aan. Ze werken snel en zorgvuldig, zodat jouw woning snel op glasvezel is aangesloten. Om gebruik te maken van je gratis aansluiting moet je wel nog een glasvezelabonnement nemen bij een provider.

Veel plezier met je eigen glasvezelaansluiting!