Zo sluiten we hoogbouwwoningen aan| KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Zo sluiten we je hoogbouwwoning aan op glasvezel

Woon je in een appartement of flat en ben je benieuwd hoe we jouw woning aansluiten op ons glasvezelnetwerk? We leggen het je stap voor stap uit. Van de voorbereiding tot het onderhoud.  


We maken een plan voor jouw buurt

Voordat we starten met de aanleg van glasvezel, maken we een plan voor je buurt. We plannen met onze aannemer het werk en maken afspraken met de gemeente.

We komen je gebouw bekijken

We vragen toestemming aan je woningcorporatie of Vereniging van Eigenaren om je gebouw aan te sluiten op glasvezel. We komen langs om te kijken hoe we je gebouw het beste kunnen aansluiten. Dit doen we in overleg met je verhuurder of voorzitter van de VvE.

We starten met de aanleg

Onze aannemer legt de glasvezelkabel aan in je straat. Daar moeten we voor graven. Als de kabel klaarligt, brengen we ‘m naar boven in het gebouw. Dit kan op twee manieren:

Binnendoor: we trekken de kabel via de meterkasten naar boven.
Buitenom: we monteren de kabel aan de buitenkant van het gebouw.

We beslissen tijdens de aanleg wat de beste manier is voor jouw gebouw.

Onze monteur komt langs

Als we klaar zijn met graven, komt onze monteur langs om jouw glasvezelaansluiting te monteren. We maken daarvoor een afspraak. We sturen je een brief waarin staat hoe je dat doet. 

Bekijk alle stappen

Je kunt het netwerk gebruiken

Je aansluiting is gemonteerd. Je woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Om het nieuwe netwerk te gebruiken heb je een glasvezelabonnement nodig. Dat sluit je af bij een provider. Zij zorgen ervoor dat je kan internetten, tv-kijken of bellen.
Bekijk de providers

Goed om te weten

De aanleg en planning kan per buurt verschillen. Wil je precies weten hoe het in jouw buurt gaat? Doe onze postcodecheck voor actuele informatie.
Veelgestelde vragen
  • Wanneer zijn de graafwerkzaamheden?
  • Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?