Eerste woning aangesloten op glasvezel in Zevenbergen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Eerste woning aangesloten op glasvezel in Zevenbergen

De kop is eraf. De eerste aansluiting op het KPN glasvezelnetwerk is gerealiseerd.  In april 2024 ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zevenbergen. Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden grotendeels afgerond.

Tijd voor taart.

De eerste woning in Zevenbergen is aangesloten op KPN glasvezel. Om deze mijlpaal te vieren, ontving de familie Gorissen een bos bloemen en was er gebak. De verwachting is dat de bewoners van Zevenbergen, die een glasvezelaansluiting in hun woning willen, in april 2025 zijn aangesloten.

Gratis en zonder verplichtingen

KPN vervangt het kopernetwerk door glasvezel en wil graag iedereen van een glasvezelaansluiting voorzien. De aanleg van de glasvezelaansluiting is dan ook kosteloos en er zonder verplichtingen. Bewoners  bepalen zelf of en wanneer zij daadwerkelijk gebruik maken van de aansluiting. Daarvoor kan men een abonnement afsluiten bij één van de telecom aanbieders op het netwerk van KPN.

Voordelen van glasvezel
Glasvezel levert supersnel internet. Het is de meest stabiele en toekomstbestendige technologie. Omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van elektriciteit verliest het signaal onderweg nauwelijks snelheid. De komende jaren blijft het datagebruik in Nederland groeien, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Glasvezel is daarvoor de beste technologie, omdat de downloadsnelheden en de steeds belangrijker wordende uploadsnelheden beiden hoog zijn.

Gerelateerde artikelen