Ouder-Amstel krijgt glasvezel: gemeente en KPN NetwerkNL kondigen samenwerking aan
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Ouder-Amstel krijgt glasvezel: gemeente en KPN NetwerkNL kondigen samenwerking aan

De gemeente Ouder-Amstel wordt door KPN NetwerkNL aangesloten op glasvezel. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst tussen de twee partijen gesloten. Naar verwachting starten de werkzaamheden om in totaal ruim 6.500 aansluitingen te realiseren begin volgend jaar.

De plannen zijn onderdeel van de ambitie van KPN NetwerkNL om tot eind 2021 één miljoen extra huishoudens aan het sluiten op het moderne en toekomst vaste glasvezelnetwerk.

Het gaat om zogenoemde Fiber to the Home aansluitingen: van de wijkcentrale tot aan de meterkast. In navolging van de plannen in onder andere Amsterdam, Amstelveen en Diemen staat nu ook Ouder-Amstel op de planning. In Ouderkerk aan de Amstel worden 3.500 aansluitingen gerealiseerd. Duivendrecht ruim 3.000, inclusief de wijk Biesbosch, onderdeel van de gemeente Diemen, met circa 400 huishoudens. Willem Offerhaus, Directeur Executive Relations en Special projects van KPN: “In Diemen zijn wij inmiddels volop bezig met het aanleggen van glasvezel. Eén wijk van Diemen, Biesbosch, viel buiten die plannen omdat deze wijk tegen Duivendrecht aan ligt. Wij zijn erg blij om binnen deze nieuwe plannen deze wijk wél te kunnen aansluiten.”

Axel Boomgaars, wethouder infrastructuur van Ouder-Amstel: “De huidige coronacrisis drukt ons met de neus op het feit dat snel internet geen luxeproduct zou moeten zijn. Om thuis goed te kunnen werken, maar ook om contact te onderhouden met familie en vrienden is een vlot netwerk van belang. We zijn blij met de stap die nu gezet wordt in Ouderkerk en Duivendrecht. Ook in het buitengebied van Ouder-Amstel wordt werk gemaakt van het realiseren van glasvezel.. Het doel van de gemeente is goed en snel internet mogelijk maken voor alle inwoners, dat kunnen we alleen bereiken samen met marktpartijen.’

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN NetwerkNL aan het netwerk van Nederland.

KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. Tot eind 2021 voorziet het één miljoen extra huishoudens van een glasvezelnetwerk, bovenop de 2,4 miljoen huishoudens die het al heeft aangelegd. KPN NetwerkNL is op dit op moment in bijna 80 gebieden in Nederland actief met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Als het netwerk is aangelegd kan de consument zelf kiezen voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest.

Graafwerkzaamheden glasvezel KPN Netwerk

Gerelateerde artikelen